≫ 

Šarena i ukusna licederska srca

U ranijim vremenima, zaljubljeni su često poklanjali srca, i to liciderska srca!

  • 0

Sastojci:

- 225 g glatkog brašna

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- 50 g šećera u prahu

- 3 vanilin šećera

- rendana kora od pola limuna

- 1/2 kašičice cimeta

- 1 jaje

- 40 g krema

- 40 g maslaca

Priprema:

U jednu posudu prosejte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Dodajte vanilin šećer, koricu limuna, cimet, jaje i krem. Maslac izrežite na komadiće i dodajte u posudu. Brzo zamesite smesu, dok ne dobijete glatko testo. Stavite ga u kesu za zamrzavanje i ostavite 1 sat u frižider. Rernu zagrejte na 200°C. Testo podelite na pola i svaku polovinu razvijte na pobrašnjenoj ploči na otprilike 3 mm debljine.

Izrežite razne oblike, a ostatak testa ponovo umesite. Testo se može mnogo puta ponovo razvijati. Izrezana srca, kružiće, zvezdice, pecite oko 10 minuta na papiru za pečenje. Kad se ohlade, premažite ih raznim glazurama, ukrasima, oblepite marcipanom i poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA