≫ 

Aromatične kruške kuvane u crvenom vinu

Servirajte ih dobro ohlađene uz sladoled od vanile!

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 4 komada većih tvrdih krušaka

- 4 šolja crvenog vina

- 1 šolja braon šećera

- 1 stapić cimeta

- sladoleda od vanile po potrebi

Priprema:

Oljuštiti koru krušaka i ostaviti peteljke. U dublji sud stavite šećer i vino da provri, smanjite temeraturu i onda dodajte kruške koje ćete staviti uspravno da budu u vinu do peteljki. Kuvati nekih pola sata, sve dok vino postane gusti sirup, a kruške meke.

Ako su kruške pre kuvane nego što je vino postalo sirup, samo ih izvadite i ostavite vino još da se kuva. Kad je sve gotovo staviti da se ohladi, i možete servirati sa kuglom sladoleda i preliti odozgo i krušku i sladoled sa sirupom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA