Domaća granola s grčkim jogurtom

Za razliku od muslija, granola je začinjena i tostirana u rerni, što joj dalje zanimljiviji ukus...

  • 0

Potrebno je:

- 2 šolje ovsenih pahuljica

- 1/2 šolje melvenih badema

- 1 šolja mlevenih oraha

- 1 šolja semenki bundeve

- 1/2 šolje lanenog semena

- 1/2 šolje suncokreta

- 1/2 šolje suvog grožđa

- 3 kašike cimeta

- 3 kašike kokosovog ulja

- 3 kašike meda

- za serviranje: grčki jogurt i seckano voće po izboru (mango, jabuka, kruška, banana...)

Priprema:

Zagrejte rernu na 175°C i papirom za pečenje obložite veliki pleh. Izmešajte u čniji sve sastojke za granolu, najbolje prstima, i pecite u rerni oko 20-25 minuta dok granola ne počne fino da miriše i ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu, nekoliko puta izmešajte, recimo na svakih 7-8 minuta, da gornji deo ne bi počeo da gori. Gotovu granolu čuvajte u staklenoj tegli.

Servirajte uz grčki jogurt i voće - i dobićete sjajan doručak ili užinu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA