0

Desert iz teglice: kompot od kruške

Dobar kompot je onaj u kome je voće sačuvalo oblik i boju...

Sastojci:

- 8 krušaka
- 500 g šećera
- so

Priprema:

Oljuštite kruške i isecite ih na polovine, četvrtine ili šestine - već u zavisnosti od veličine voća. Odstranite deo sa semenkama. Da kruške ne pocrne treba ih potopiti u slanu vodu da malo odstoje - a rastvor se pravi tako što u 2 litre vode dodate kašičicu soli.

U međuvremenu stavite na ringlu lonac s vodom da voda provri, pa kruške izvadite iz slane vode, umotajte u gazu (koju treba da vežete) i ubacite da se kuvaju 3 minuta u ključaloj vodi. Zatim ih zaronite u hladnu vodu kako bi se brzo ohladile.

Sada napravite sirup od 1,5 l vode i 500 kg šećera. Složite oceđeno voće u staklenu posudu, prelijte vrućim sirupom i držite u frižideru nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: kompot kruske secer

Kremasta panakota s belom čokoladom, malinama i vanilom

Desert za večernju romantiku: beli rolat s jagodama

Slatke kokice - super grickalica za sladokusce

Mafini s bundevom i čokoladom

Kolač s bademima

Aromatični kuglof s jogurtom i cirtusima

Integralne palačinke, spremljene s lanom umesto jaja

Starinski kolači - fantastična i aromatična "Čupava Kata"

Čokoladni kolačići s karamelom

Sirove čokoladne bombice - veganske, posne, bez glutena

Nepečeni cheesecake s malinama i belom čokoloadom

Domaći kolači sa suvim grožđem i vanilom

Sočna baklava s pistaćima i grizom

Brzi tiramisu - nikad lakša priprema italijanskog deserta

Romantične roze puslice na starinski način

Milk-shake s bananom i keksom

Zdravije američke palačinke od integralnog brašna

Jednostavni čokoladni kolač s malinama

Preukusne krofne sa džemom

Domaća granola s grčkim jogurtom

Red velvet - "crveni somot" mafini

Čokoladna torta s aromom kafe

Nežni mafini s limunom i maslacem

Aromatične rolnice s cimetom

Kolač od sira i jabuka, s karamelom i cimetom

Kolač od badema i malina s kokosovim šećerom

Domaći kikiriki puter

Francuski krckavi keksići s puterom

Domaće žele-bombone s kokosom

Neodoljivi brauni s dve vrste čokolade