1

Grejanje iznutra: aromatično kuvano vino

Kažu da je kuvano vino lek protiv prehlade - a ako vas i ne izleči, bar ćete uz njega zaboraviti da vas prehlada muči!

Sastojci:

- flaša crvenog vina
- 2 velike jabuke isečene na kocke
- pomorandža, sa korom, dobro oprana i isečena
- 10 karanfilića
- 2 štapića cimeta
- šolja brendija ili viskija
- šećer po ukusu

Priprema:

U šerpi pomešajte sve sastojke, osim brendija i vina. Sipajte vodu da potpuno prekrije ove sastojeke i stavite da se kuva na laganoj vatri i neka tako krčka oko pola sata. Kada se voće raskuva, umešajte vino i sačekajte da provri i odamh sklonite s ringle. Dodajte brendi.

Ova verzija kuvanog vina ima više alkohola jer on nije ispario nakon kratkog kuvanja. Siguno najukusnije kuvano vino jeste ono spremano ovom metodom, ali pazite na količine!

(Telegraf.rs)

Tagovi: Cimet, Crveno vino, Jabuka, Karanfilić, Pomorandža, šećer

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • A
    Anja

    Dopada mi se