≫ 

Aromatične krofne s limunovom koricom

Osvežite poznati ukus novom aromom, pospite šećerom u prahu i uživajte!

  • 0

Sastojci:

- 500 g brašna

- 300 ml mlakog mleka

- 40 g svežeg kvasca

- 8 kašika šećera

- malo soli

- 4 žumanceta

- 7 kašika ulja

- 1 l ulja za prženje

- za posipanje prah šećer

- malo narendane kore limuna

Priprema:

U toplom mleku rastvoriti kvasac i šećer i sačekati da nadodje. Dodati brašno, žumanca, so, ulje i limunovu koricu. Dobro promešati varjačom, ili mikserom , mutiti oko 10 minuta. Na testu će se stvarati balončići i to je dobar znak da će krofne biti dobre. Pokriti testo čistom krpom i ostaviti na toplom mestu oko 1 sat, da narastu.

Na pobrašnjenoj radnoj ploči razvući testo na 1 cm debljine i modlom ili čašom vaditi krofne. Pokriti ih i ostaviti ih da kisnu bar 30 minuta. Na polovini tog vremena okrenuti ih da gornja strana bude dole i ostaviti još da kisnu. U dublju šerpu sipati ulje i na srednjoj temperaturi zagrejati ga.

Spuštati krofne u vrelo ulje (3-4 komada), poklopiti, smanjiti temperaturu i pržiti ih oko 2 minuta. Pomeriti šerpu sa ringle, okrenuti krofne, vratiti na ringlu i ispržiti ih i sa druge strane do svetlo rumene boje. Vaditi krofne na papir za upijanje, malo prohladiti i služiti pošećerene. Po želji možete ih i filovati jer imaju šupljinu, ali ima i testa u sredini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA