≫ 

Medenjaci koji se tope u ustima

Da li se slažete da nema lepše zimske grickalice od medenjaka?

  • 0

Sastojci:

- 250 g šećera

- 300 g brašna

- 150 g mlevenih badema

- 1 paketić praška za pecivo

- 250 ml mleka

- 150 g maslaca

- 3 kašike meda

- 4 jaja

- aroma vanile

- 3 kašike kakaa

- 1 paketić mešavine začina za medenjake

Priprema:

Iizmešajte sve suve sastojke. Mleko zagrejte i dodajte maslac da se otopi. Tu masu, jaja i med dodajte u suve sastojke. Mešajte dok ne bude homogena masa, pa je ulijte u namašćeni pleh i pecite na 200°C oko 15 minuta. Kad se ohlade, secite na trouglove ili druge oblike. Ovi medenjaci traju do tri nedelje, ako ih držite u kutiji na hladnom i suvom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA