≫ 

Hrskave i mirisne princes krofne sa pudingom od vanile

Ovaj klasičan desert je jedan od onih koje uvek tražimo u poslastičarnici - ili baki da nam spremi...

  • 1

Sastojci:

Za krofne:

- pola litra vode

- 120 g masti

- 1 kašika šećera

- kašičica soli

- 320 g oštrog brašna

- 1 prašak za pecivo

- 4+4 cela jaja

Za fil:

- 1 litar mleka

- 12 jaja

- 12 kašika šećera

- 10 kašika oštrog brašna

- 1 vanilin puding

- 1-2 šlaga

Priprema:

Pola litra vode, mast, šećer i so u jednoj šerpi pripremiti, a u drugoj plastičnoj posudi brašno sa praškom za pecivo. Staviti da proključa masa u šerpi, pa smanjiti vatru na minimum, dodavati brašno i mešati mikserom brzo. Kad se pomeša skinuti sa vatre i dalje još malo mešati. Dodati 4 jaja, mutiti pa dodati još 4 i dobro sjediniti. Kad je gotovo kašikom pravite oblik princes krofni. Peći na 225 stepeni dok ne porumeni, ne otvarajući rernu.

Fil:

Staviti litar mleka da se ugreje, a dotle razdvojiti 12 jaja na žumanca i belanca. Žumanca mutiti sa šećerom zatim dodati malo mleka, jedan puding i 10 kašika oštrog brašna. Sipati u mleko i mešati ručno, a kad se zgušnjava sve brže mešati da ne bude grumuljičavo. Kad se zgusnulo, umutiti brzo belanca, dodati masi i mešati polagano, pa ostaviti fil da se ohladi. Dok se fil hladi krofne raseći, izvaditi sredinu, ako je potrebno. Kad je fil hladan staviti u kesu za ukrašavnje i napuniti krofnice. Može se i posuti šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA