Izvanredni kolačići sa kremom i jagodama
Ovaj ukusan desert izgledom podseća na mali francuski tart i možete ga poslužiti u svakoj prilici!
Sastojci za 8 osoba:
- 2 kašike meda
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 100 g putera
- 500 ml mleka
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Fil:
- 500 ml mleka
- 1 kesica puding vanila
- 100 g čokolade
- 500 g jagoda
- 200 ml šlaga ili slatke pavlake
- 3 kašike šećera
Priprema:
Sipati brašno u posudu za mešanje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, sodu bikarbonu i dve kašike ugrejanog meda. Umesiti testo. Razvuci testo oklagijom na pobrašnjenu površinu pa okruglom modlom izvaditi krugove. Svaki kalup za mini tart obložiti testom. Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko deset minuta na 180 °C.
Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom. Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom. U 200 ml razmutiti prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart, pa ostaviti da se malo ohladi.
Jagode iseckati pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi). Umutiti šlag, pa ukrasiti tart po želji.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.