Mafini sa jagodama, vanilom i šlagom

U proleće, kad vaš dom zamiriše na sveže jagode, pridodajte im ukusne mafine aromatizovane vanilom - i uživajte u ovom spoju!

  • 1

Sastojci:

- 3 jajeta

- 250 g šećera

- 250 ml jogurta

- 100 ml ulja

- 300 g brašna

- 1 prašak za pecivo

- 1 šolja jagoda

- vanila

- šlag

Priprema:

Jaja i šećer penasto umutiti, pa dodati jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Ponovo mutiti dok se ne dobije glatka, homogena masa. Dodati i vanilu pa izmešati još malo. Kalup za mafine  podmazati maslacem i posuti brašnom. U svaku modlu sipati kašiku smese i peći na 180-190 stepeni dok ne porumeni.

Kada se prohladi preko mafina staviti šlag i po jednu do dve jagode, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA