≫ 

Jednostavne pitice s jabukama i cimetom

Ovo je recept koji ne može da omane - a pitica je odlična ako se servira i topla i hladna.

  • 0

Sastojci:

- 500 g kora za pitu

- 1,5 kg jabuka

- 12 kašika šećera

- 4 kašike griza

- cimet

- 100 ml ulja

- prah šećer

Priprema:

Jabuke oprati, oljuštiti, pa izrendati na krupno rende. Dok se greje rerna prebrojte kore i podijelite na po tri, obično ih je 12 ili više u paketu. U posudu staviti 100 ml vode i 100 ml ulja, pripremiti šećer i griz pa filovati. Prve dve kore premazati uljem i vodom i posuti kašikom šećera. Treću koru takođe premazati uljem i vodom, pa staviti četvrtinu izrendanih jabuka, koje rukama treba blago ocediti od viška soka.

Jabuke rasporediti preko polovine treće kore, po dužoj stranici, posuti ih kašikom šećera, kašikom griza i cimetom po ukusu, pa urolati pitu počevši od strane sa jabukama. Na isti način napraviti i preostale tri rolnice. Staviti ih u pleh na pek papir i premazati ostatkom ulja i vode, a posebno krajeve. Peći na 200°C oko 40 min, dok lepo ne porumeni i zamiriše. Toplu pitu pokriti suvom krpom i ostaviti da se ohladi i odmori. Kad se prohladi, izrezati je na komade željene veličine, pospite prah šećerom i poslužite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA