Pita sa jagodama i orasima
Ovaj recept možete isprobati i s drugim bobičastim voćem poput malina, kupina i borovnica...
Sastojci:
- 100 g brašna
- 70 g integralnog brašna
- 50 g seckanih oraha
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 500 g jagoda
- 1 puding od jagoda
- 5oo ml mleka
Priprema:
Umesimo jaje, šećer, maslac, brašno i na kraju dodamo i orahe. Testo se razvije između dva masna papira pa se stavi kratko u zamrzivač. Kada malo očvrsne utisne se u kalup za pite bez skidanja gornjeg dela masnog papira po kome se posipa pasulj ili pirinač kako testo nebi naraslo. Peče se u rerni 15 minuta na 180 stepeni.
Dok se testo peče očistimo i operemo jagode te zakuvamo puding. Kada je testo gotovo prelije se pudingom i na njega se naređaju jagode - i sve se još malo zapeče zajedno. Nakon hladenja može se ukrasiti umućenom slatkom pavlakom, pospe mlevenim orasima, ako želite, pa poslužiti dobro rashlađeno.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.