Od sada PHP Zend trening centar za programere i u Srbiji

Prvi zvanični Zend trening centar za PHP programere u Srbiji otvoren je na ITAcademy kompanije LINK group, gde će PHP programeri u našoj zemlji sticati Zend sertifikate. Prema istraživanju iz 2013. godine, PHP programer je i najtraženije zanimanje u IT industriji

  • 1

PHP je jedan od najpopularnijih programskih jezika i često se kaže da je ovaj programski jezik među jezicima na internetu ono što je engleski jezik u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji.

 

Srbija je postala jedan od svega 18 zvaničnih Zend trening partnera u svetu. Prvi zvanični Zend trening centar za PHP programere u Srbiji otvoren je na ITAcademy kompanije LINK group, gde će od sada PHP programeri moći da u našoj zemlji steknu cenjene Zend sertifikate, a svi koji žele da postanu PHP programeri biće u mogućnosti da prođu zvaničnu Zend obuku i steknu sertifikaciju.

 

Poslodavci na srpskom tržištu su najviše tražili PHP programere u toku 2013. godine, pokazalo je istraživanje Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, koje je obuhvatilo sve oglase u kategoriji IT-ja, objavljene na portalima poslovi.infostud.com i www.poslovi.rs.

 

 

U Srbiji trenutno ima svega nekoliko desetina PHP programera koji poseduju cenjeni Zend sertifikat. Od ukupnog broja ovih sertifikata, skoro trećina je stečena upravo na ITAcademy, a ova obrazovna ustanova je prva u ovom delu Evrope razvila programe obuke za veoma traženo zanimanje PHP programera, kao i za sticanje Zend sertifikata.

 

Zend sertifikati potvrđuju stručna znanja PHP programera. Ovaj sertifikat je veoma visoko vrednovan kod poslodavaca širom sveta zbog toga što je ispit za njegovo dobijanje osmišljen tako da proveri znanja iz realnog poslovnog okruženja.

 

Prema podacima Zenda, danas se preko 200 miliona mobilnih aplikacija i sajtova radi na PHP-u, koji koristi oko 5 miliona programera. Gotovo sve što se danas programira radi na PHP-u. Sajtovi, blogovi, veb aplikacije, skoro sve što može zatrebati kompaniji ili korisniku, može se napraviti u PHP-u.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA