NOKIA POSTAJE PROŠLOST: Microsoft menja ime čuvene kompanije

Promena imena desiće se kada ugovor među kompanijama bude zvanično priznat u svim državama u kojima posluju, a novo ime glasiće Microsoft Mobile

  • 1

Kada se ugovor o Microsoft-ovom prisvajanju Nokia-e zvanično sklopi, softverski gigant planira da promeni ime Nokia u Microsoft Mobily navodi se u saopštenju koje je kompanija poslala svojim dobavljačima. Kompletan novi deo kompanije služiće kao Microsoft-ova mobilna divizija.

Promena imena neće uticati na ugovore sa raznim kompanijama sa kojima Microsoft sarađuje.

- Imajte na umu da će posle završetka transakcije između Nokia-e i Microsoft-a, ime Nokia Corporation biti promenjeno u Microsoft Mobile - stoji u dokumentu.

Kada je čuvena kompanija objavila svoje planove i izrazila želju da kupi deo Nokia-e i njihove patente, očekivalo se da će dogovor vredan 7.2 milijarde dolara biti zaključen u prvom kvartalu ove godine. Prema najnovijim informacijama, konačno sklapanje ugovora ove dve kompanije očekuje se 25. aprila.

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. april 2014 | 14:04

    Nekada jedan od najboljih brendova telefona, a sad se ovako igraju sa Njim. Zalosno. A ime al su odabrali SVAKA IM CAST, ccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA