Ove stvari bi trebalo da znamo o novom iPhone 6 (FOTO)

Glasine u vezi sa novim telefonom kompanije Apple sada možemo čuti vrlo često, dok su neke od njih neistinite, mnoge je veoma teško osporiti, pa se misli da su one i tačne

  • 11

Za kompaniju Apple koja važi za veoma tajnovitu, čudno je što većina informacija o njihovim uređajima bude uveliko poznata pre samog zvaničnog predstavljanja. "The Wall Street Journal", "9to5Mac", "MacRumors" su samo neki od izvora ovih informacija koje fanovi ovog brenda sa nestrpljenjem očekuju. Malo uređaja je bilo pravo iznenađenje u poslednjih nekoliko godina.

Ovo u stvari znači, da nedeljama, ili čak mesecima pre nego što će Tim Kuk "iz svog džepa" izvaditi novi uređaj, svi već imamo uvid šta možemo očekivati od novog iPhone-a. Glasine se pojavljuju iz dana u dana, neke nestaju istom brzinom, a neke su jednostavno veoma teške za osporavanje.

I dok Apple pokušava da od javnosti sakrije što više stvari, ima nekih glasina u vezi sa novim iPhone-om za koje postoji mogućnost da su tačne i vrlo interesantne.

Ove godine će se pojaviti dva nova modela iPhone-a

Prema velikom broju glasina, ove godine će Apple predstaviti dva nova modela, kao odgovor na trend telefona se većim ekranima. O tačnoj veličini još uvek se spekuliše, ali većina izvora tvrdi da će jedan od predstojećih iPhone-a imati ekran od 4.7, dok će drugi imati 5.5 inča. Većina fotografija koje se "procurele" u javnost, a na kojima se vidi kućište uređaja pokazuju da će ovaj model  biti veoma sličan najnovijem iPod Touch-u i iPad Air-u.

Još jedna od informacija koje se redovno provlače jeste da će novi iPhone-i biti najtanji do sada sa debljinom od samo 6 milimetara, a imaće i zaobljen izgled umesto kockastog koji je imao model 5S. Jedna od fotografija pokazuje da će ovaj telefon biti dostupan u zlatnoj, sivoj i srebrnoj boji i imaće aluminijusku pozadinu, a na njoj će postojati samo dve horizontalne pruge za antene.

Novi proces proizvodnje safira možda znači da će iPhone 6 imati i novu vrstu ekrana kao dodatak novim sočivima i dugmićima.

Istorija Apple ukazuje na to da će 5S verovatno ostati u prodaji i ne postoje nikakve indikacije da će ovaj model zameniti neka novija verzija uređaja sa istom veličinom  ekrana. Kao što smo već rekli moguće je da će oba nova telefona biti veća, a svako ko želi iPhone od 4 inča će morati da se odluči za model 5S. Za sada nema informacija šta će se desiti sa šarenim 5C modelom.

Biće najskuplji do sad

Jedan od analitičara otkrio je da je kompanija Apple trenutno u pregovorima sa mobilnim operaterima o povećanju cene novog iPhone-a za 300 dolara. Navodno su najveći mobilni operateri rekli ne ovoj želji poznate kompanije, ali u doba kada se na tržištu ne pojavljuje veliki broj inovacija, moguće je da će Apple imati pravi hit ove godine, što mu daje za pravo da naplaćuje koliko god hoće.

Jedan od pomenutih modela pojaviće se ranije

Velika konferencija kompanije Apple, WWDC, održaće se za manje od mesec dana. Godinama je ona služila za najavljivanje najnovijeg modela iPhone-a, a mnogi se pitaju da li će tako biti i ove godine. U vezi sa tim postoje različite glasine. Neki analitičari i dobavljači kažu da će tako biti i ove godine, dok neki tvrde da će iPhone 6 biti predstavljen tek u avgustu.

Prema nekim izvorima Apple se kod većeg modela suočava sa problemima u proizvodnji, što može odložiti njegovo predstavljanja za početak 2015. godine. Bilo kako bilo, barem jedan od novih modela ćemo videti ranije nego što smo mislili.

Imaće neverovatnu kameru

Ovo je stvar o kojoj većina ljudi najviše priča, a Apple uvek ulaže dosta resursa kako bi je unapredio. Najnoviji potez ka boljoj kameri je zapošljavanje Ari Partinena, inženjera Nokia-e koji je bio zadužen za kamere na Lumia uređajima.

Apple je takođe registrovao patent za specijalnu vrstu stabilizacije slike na pametnim telefonima koja će navodno povećati veličinu piksela na senzoru koji ima 8 megapiksela. Navodni "Super Resolution Mode" će takođe biti deo nove verzije aplikacije za kameru što ukazuje da nam Apple sprema nešto izuzetno za novi iPhone.

Još veće mogućnosti skenera za otisak prsta

Apple ima skoro 800 miliona naloga na iTunes-u i na stotine miliona registrovanih kreditnih kartica na istom, što sve ukazuje na veće opcije za korisnike kada je u pitanju kupovina stvari preko smartfona. Plaćanje svega online uz pomoć skeniranja otiska prsta je na prvom mestu bezbedno a zatim i veoma jednostavno.

"Pay with iTunes" mogao bi da donese ogroman prihod Apple-u.

Novi iPhone stiže za novom verzijom iOS operativnog sistema

iOS 8 će gotovo sigurno biti predstavljen na WWDC-u, a on će navodno doneti gomilu novih opcija među kojima je i nastavak unapređenja novog dizajna koji je doneo iOS 7. Healthbook aplikacija je nova funkcija koja će koristi ogroman broj senzora koji će biti ugrađeni u telefon, i koji će meriti sve od pritiska do vlažnosti, kako bi korisnici znali koliko su koraka napravili ili čak koliki im je nivo kiseonika u krvi.

Siri će takođe dobiti nove trikove, uključujući Shazam mogućnost koja će reći koju pesmu trenutno slušate. U nastavku poboljšanja Apple Maps-a, ova aplikacija će dobiti mogućnost za prikazivanje informacija gradskog saobraćaja. Novi iOS će doneti još novih aplikacija o kojima se za sada malo zna.

Radiće sa pametnim satovima

Healthbook aplikacija je odličan način da iOS prikupi informacije o dugo spekulisanom iWatch-u. Mnogi su o njemu govorili da će biti uglavnom fokusiran na zdravlje i fitnes. Jedna od "procurelih" fotografija pokazuju aplikaciju "Watch Utility" čije ime će se sigurno promeniti do pojavljivanja.

O pametnom satu iWatch se sve više misli kao o saputniku iPhone-a, umesto o uređaju koji bi bio sam za sebe. Logično bi bilo da će Apple ove dve stvari predstaviti istovremeno, ali za sada nema nikakvih informacija o tome.

Tim Kuk je obećao da je Apple "bliži nego ikada" novoj kategoriji proizvoda, a ukoliko je spreman da lansira oba iPhone-a i novi pametni sat, ponuda ove kompanije će se drastično promeniti u odnosu na trenutnu.

Za sada, ništa nije sigurno. Apple testira brojne uređaje koji nikada ne ugledaju svetlost dana. Godinama su sve informacije koje su pokazivale na čemu Apple trenutno radi bile dostupne svima, samo ukoliko se zna gde treba da se gleda, a uskoro ćemo videti da li su sve pomenute informacije istinite ili ne.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. maj 2014 | 18:01

    Kome treba iPhone?! (Imacu 10 lajkova i 150 dislajkova minimum)

  • ap0calypto

    14. maj 2014 | 06:18

    Kad je mene jedan lik pre 2 meseca ubedjivao da je izasao iphone 6. Video on na internetu, sa leve i desne strane daje hologramski prikaz, levo twitter, desno facebook xD

  • mica

    14. maj 2014 | 00:26

    Jedva cekam da izadje! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA