Intel predstavio prve procesore sa osam jezgara (FOTO)

Za entuzijaste, gejmere i kreatore sadržaja koji žele ultimativne performanse, Intelov prvi procesor koji podržava 16 tredova i novu DDR4 memoriju, omogućiće jedan od najbržih desktop sistema ikada

  • 6

Kompanija Intel predstavila je svoj prvi osmojezgarni desktop procesor, Intel Core i7-5960X Extreme Edition, ranije poznat pod imenom "Haswell-E", namenjen iskusnim korisnicima koji zahtevaju najbolje od svog računara.

Za entuzijaste, gejmere i kreatore sadržaja koji žele ultimativne performanse, Intelov prvi procesor koji podržava 16 tredova i novu DDR4 memoriju, omogućiće jedan od najbržih desktop sistema ikada. Novi i poboljšani Intel X99 čipset i snažne overclocking mogućnosti će entuzijastima dozvoliti da pripreme svoj sistem za maksimalne performanse.

Na sajmu PAX, Intel pokazao je šta nove sile tehnologije visokih performansi sve mogu da urade. Na Intelovom štandu se mogu naći sistemi više proizvođača na kojima se, koristeći novi procesor iz ove serije, prikazuju popularne igre kao što su Lucky’s Tale, Superhot sa Oculus Rift-om, Dark Souls 2 i TitanFall. Intel će takođe demonstrirati igranje igrica uz lajv striming preko Twich-a na Intelovom novom sistemu zasnovanom na Core Extreme Edition procesoru.

Intel je sarađivao sa partnerima iz branše na otkrivanju mogućnosti za što veću upotrebu ove nove platforme. Najveći proizvođači originalne opreme, prodavci memorije, matičnih ploča i partneri koji se bave grafikom će pomoći da se ovaj ekosistem razvija.

- Za nas u kompaniji Alienware, performanse su bile prioritet za svaki sistem koji smo razvili i konstantno tražimo vrhunske, najmodernije tehnologije koje će našim korisnicima pružiti prednost prilikom korišćenja naših proizvoda. Bilo je lako doneti odluku o saradnji sa Intelom radi inkorporacije njegovog novog osmojezgarnog procesora u naše nove vodeće gejming desktop računare, Alienware Area-51. Koristeći nove overclocking i monitoring funkcije u Alienware Command Centre-u 4.0, uspeli smo da zaista testiramo procesor do njegovih najdaljih granica i vidimo impresivne overclocking performanse. Nova linija Intelovih procesora je pravi izbor za gejmere koji zahtevaju apsolutno najbolje performanse od svojih sistema - izjavio je Frank Azor, generalni direktor kompanije Alienware.

Kada se Intel X99 čipset upari sa  sa Thunderbolt 2 add-in karticom, omogućena je izuzetno brza konekcija sa računarom od čak 20GB po sekundi. Zadaci sa mnogo podataka kao što su 4K video editovanje, 3-D renderovanje i razvijanje igrica mogu imati mnogo koristi od Thunderbolt 2 performansi.

Tri nova sistema će biti dostupna sledeće sedmice u rasponu od šest do osam jezgara i po cenama od 389 do 999 dolara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    1. septembar 2014 | 16:27

    E ovo je pravi novitet,bravo za Intel.

  • Srdjan

    2. septembar 2014 | 09:04

    Cena je prava sitnica 954€. A ploca x99 350€. E sada stavite sve ostale komponente na papir i vidite da ovakav PC dodje do nekoliko hiljada € lagano.

  • ITHS

    2. septembar 2014 | 12:36

    A to što AMD ima procesore od 8 fizičkih jezgara već 2 godine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA