Evo kako da vas više niko nikada ne prati na Viberu (FOTO)

Deljenje informacija o vašoj trenutnoj lokaciji itekako može da bude opasno. Nažalost, veliki broj aplikacija zahteva pristup upravo tim podacima, a Viber je jedna od njih. Međutim, uz nekoliko jednostavnih koraka taj problem možete rešiti

  • 48

Pametni telefoni su za veoma kratko vreme postigli neverovatno popularnost, a zahvaljujući njima korišćenje velikog broja aplikacija postalo je svakodnevnica. Viber je definitivno jedna od  najpopularnijih kada je reč o dopisivanju, ali nažalost mnoge od njih zahtevaju pristup informacijama o našoj lokaciji u svakom trenutku.

Viber nije toliko napadan kada je reč o pristupu našim privatnim informacijama, za razliku od Facebook Messenger-a na primer, i ukoliko ne želite da svoju lokaciju delite sa prijateljima, to u svakom trenutku možete isključiti u samo nekoliko koraka.

Bitno je napomenuti da postoje dva načina za deljenje lokacije u Viberu. Prva je konstantno deljenje lokacije prijateljima sa kojima se dopisujete, a drugi je da samo jednom u vidu poruke pošaljete informaciju o tome gde se nalazite.

Prvi način možete isključiti tako što ćete kliknuti na ikonicu strelice, koja se nalazi levo od ikonice za slanje poruka. Kada je ona ljubičaste boje znači da je deljenje lokacije uključeno, a kada je sive znači da je isključeno. Pored svake poruke koju pošaljete ako je deljenje lokacije uključeno pojaviće se ikonica, na koju je potrebno kliknuti kako bi se prikazalo trenutno mesto na kom se nalazite.

Ukoliko vam se ne dopada ideja o tome da neko konstatno može da vidi gde se nalazite u svakom trenutku, ovu opciju možete isključiti, a kada želite da nekome samo jednom pošaljete gde se nalazite, to možete uraditi na sledeći način.

Kliknite na ikonicu + koja se nalazi u levom uglu, i zatim odaberite opciju "Send location". Ovo će poslati poruku o vašoj trenutnoj lokaciji, a korisnik kojem ste poslali ovakvu poruku neće biti u mogućnosti da konstatno vidi gde se nalazite.

Potrebno je biti veoma obazriv kada je reč o deljenju ličnih informacija putem interneta, jer se svakodnevno dešavaju razni vidovi zloupotrebe. Pre nego što rešite da podelite svoju trenutnu lokaciju, obavezno razmislite kojim osobama želite da omogućite tu informaciju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileta Radojevic

    11. novembar 2019 | 00:22

    Posaljem poruku na viber i kod mene samo jedna kvacica kao da nije isporucena a primalac jos 10 minuta aktivan na mrezi. Sta je u pitanju

  • Sasa

    13. februar 2018 | 13:14

    Pozdrav svima, desava mi se na Viberu da nocu pokazuje da sam bio vidjen u neko doba a zapravo nisam ni dirao telefon. Konektovan je na wifi i zakljucan, da li neko zna u cemu je problem i kako se to resava?

  • Antonia Pranjkovic

    3. februar 2020 | 20:13

    Pozdrav ljudi trebam vasu pomoc. Blokirana sam kod jedne osobe na viberu a i dalje mu mogu vidjet kad je bio posljednji put aktivan i sliku Profila. Da li je to moguce i kako? Hvala😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA