SVE TAJNE SU OTKRIVENE: Apple predstavio nove uređaje

Kao i uvek, gigant iz Kupertina je svoje nove uređaje držao pod velom tajne, pa se tako nijedna zvanična informacija u vezi sa njima nije pojavila. Međutim, sada su sve tajne otkrivene

  • 23

Došao je i taj trenutak, dan kada će kompanija Apple konačno predstaviti novi iPhone 6, kao i svoj prvi pametni sat koji za sada poznat pod imenom iWatch.

Kao i uvek, gigant iz Kupertina je svoje nove uređaje držao pod velom tajne, pa se tako nijedna zvanična informacija u vezi sa njima nije pojavila. Ono što do sada znamo još uvek je nezvanično, ali se pretpostavlja da će kompanije Apple ove godine predstaviti dva nova iPhone-a sa većim ekranima nego što su imali prethodnici.

Jedan će imati displej dijagonale 4,7 inča, dok će drugi po svojoj veličini spadati u rang fableta sa dijagonalom ekrana 5,5 inča. Pored ovog noviteta, novi modeli će imati brži procesor, povećanju rezoluciju ekrana i bolju kameru, ali i safirnu zaštitu preko displeja koja je neverovatno otporna.

Neverovatna je činjenica da je Apple uspeo da sve detalje u vezi iWatch-a održi u tajnosti. Iako će danas verovatno biti predstavljen i prvi pametni sat kompanije, on se u prodaji neće naći barem još nekoliko meseci.

Kategorija pametnih satova u poslednje vreme doživljava sve veću ekspanziju, ali još nije jasno da li ih ljudi širom sveta zaista žele. iWatch bi upravo mogao da bude proizvod koji će ovu vrstu gedžeta učiniti mejnstrimom, ali da bi to uradio, trebaće mu nešto što nijedan drugi uređaj ovog tipa ne poseduje.

Ukoliko je verovati glasinama, pametni sat kompanije Apple će imati zakrivljeni ekran, proizvodiće se u dve veličine i imaće bateriju koja će trajati nekoliko dana. Ono što njega izdvaja od konkurencije jesu brojni senzori koji će prikupljati informacije o zdravlju osobe koja ga nosi. Sa ovim uređajem, Apple će konačno povezati iPhone, svoju Health aplikaciju i nosivu tehnologiju. 

Detaljnije informacije u vezi sa novim uređajima možete pročitati OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Foto - Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija

    9. septembar 2014 | 19:12

    Kinezi su pogodili dizajn.

  • Struja

    10. septembar 2014 | 10:25

    Apple umjesto da ide naprijed oni izgleda idu unazad...Nexus 4 iz 2012 godine ima SVE iste specifikacije kao NOVI iPhone 6..

  • Kraljevic

    9. septembar 2014 | 19:43

    Sad kad ga kupim ima da budem najveca faca u gradu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA