SAZNAJTE NA VREME: Ova aplikacija otkriva rak (FOTO) (VIDEO)

Tvorci ove interesantne aplikacije napominju da ona ne nudi potpunu dijagnozu i ne zamenjuje savet lekara, ali zato identifikuje promene na koži koje potencijalno mogu da budu opasne

  • 1

Postoji veliki broj aplikacija koje tvrde da mogu da identifikuju znakove raka kože, ali je SkinVision naučno najtačnija od svih dosadašnjih. SkinVision koristi algoritam koji je razvijan dve godine, koristi 4.000 fotografija pravih dermatoloških procena raka kože i ima tačnost od 90 odsto.

Tvorci ove interesantne aplikacije napominju da ona ne nudi potpunu dijagnozu i ne zamenjuje savet lekara, ali zato identifikuje promene na koži koje potencijalno mogu da budu opasne. SkinVision je dizajniran da prati razvoj mladeža i ukaže na one koji bi možda mogli da dovedu do melanoma.

Kada korisnik postavi sliku, matematički algoritam je analizira i pruža informaciju da li je ta promena na koži rizična. Ukoliko aplikacija detektuje karakteristiku koja bi potencijalno mogla da dovede do abnormalnih i opasnih promena na koži, korisnik će dobiti upozorenje. Takođe može da se prati kako se mladeži na telu razvijaju.

Algoritam ove aplikacije razvio je tim sertifikovanih dermatologa, matematičara i analitičara. Više od 500 pacijenata učestvovalo je u osnovnom razvoju ovog algoritma.

Aplikaciju za Android možete preuzeti OVDE, a za iOS OVDE.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA