Čitao mejl u avionu, stigao mu račun 116.000 dinara!

Džeremi Gutše je mislio da uzima paket od 30 dolara za pristup internetu, a kada je sleteo dobio je račun od skoro 1.200 dolara (oko 115.000 dinara). On je tokom leta otvorio 155 stranica, uglavnom u mejlu, i poslao jednu prezentaciju

  • 6

Ukoliko ste mislili da je vaš internet preskup, varate se. Kanadski biznismen, Džeremi Gutše, je na letu za Singapur koristio Wi-Fi samo da proveri svoje mejlove, a nakon što je sleteo dobio je da plati račun od neverovatnih 1.171 dolara (oko 115.000 dinara).

Naime, on je kupio paket za pristup internetu koji košta 30 dolara, i tokom leta je potrošio malo više od 30 MB. Na letu za Singapur pogledao je 155 internet stranica, uglavnom mejlova. Prema njegovim rečima, internet je bio toliko spor da je slanje prezentacije koja ima četiri MB trajalo skoro sat vremena.

- Proveo sam sat vremena pokušavajući da pošaljem jedan dokument od četiri MB mom timu. To slanje me je verovatno koštalo 100 dolara. Nakon toga sam im poslao mejl u kojem sam im objasnio što je to trajalo toliko dugo. To me je koštalo još 10 dolara - izjavio je nesrećni Džeremi.

Džeremi dodaje da je cena po megabajtu bila napisana pri aktiviranju paketa, ali da je većinu leta prespavao, i nije pretpostavljao da će platiti toliko puno.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    17. novembar 2014 | 16:59

    A ne daj Bože da se posvadjate sa devojkom dok ste u roamingu,odraše me sa računom dok sam vadio situaciji :)

  • Ljubisa

    17. novembar 2014 | 16:07

    Ja kad letim obavezno moram sesti do prozora i zaboravim i na fb, internet i sve druge gluposti koje mi se motaju po glavi i uzivam u prelepom pogledu na prelepu majku zemlju.

  • Vule

    17. novembar 2014 | 16:43

    Ja sam u Becu samo pogledao preko telefona na googlu adresu jedne prodavnice jer nisam mogao da je nadjem, znaci google,pretraga,otvorio i zatvorio stranicu, sve zajedno jedno 20 sekundi.. 17.000din...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA