SRPSKA IGRA HIT U ZAGREBU: Štand Awakening of Heroes najposećeniji na sajmu video igara (FOTO) (VIDEO)

Iako još uvek u alfa razvojnoj fazi, prva domaća MOBA igra, Awakening of Heroes, privukla je veliki broj igrača na Reboot Infogamer festivalu u Zagrebu, dokazujući da će biti pravi hit kada izađe na tržište

  • 0

Finalnim turnirom u Awakening of Heroes igri, okončan je najveći gejmerski događaj u jugoistočnoj Evropi koji je okupio preko 20 izlagača iz celog sveta.

Titula pobednika i nagrada od 500 evra pripala je timu In the Face iz Zagreba. Fanovi koji nisu posetili Reboot Infogamer, mogli su da prate izuzetno uzbudljivu finalnu partiju na Twitch.tv -u, a kako je sve to izlgedalo možete i sami da pogledate.

Iako još uvek u alfa razvojnoj fazi, prva domaća MOBA igra, Awakening of Heroes, privukla je veliki broj igrača na Reboot Infogamer festivalu u Zagrebu, dokazujući da će biti pravi hit kada izađe na tržište. Štand i igraonica srpskog studija COFA Games bili su među najposećenijim na festivalu koji je okupio neke od velikana gaming industrije, poput Blizzard-a, Ubisoft-a, Wargaming-a i Konami-ja. Pored tvoraca AoH-a, na sajmu video igara u Zagrebu od srpskih kompanija pojavili su se Eipix i Mad Head Games.

Preko 1.200 novih gejmera, među kojima i iznenađujuće veliki broj pripadnica lepšeg pola, testiralo je AoH tokom petodnevnog festivala, a mnogi među njima učestvovali su na velikom turniru koji je pobednicima doneo vrednu novčanu nagradu.

Istovremeno, na dodeli nagrada na Casual Connect festivalu u Beogradu, Awakening of Heroes je proglašen za najbolju igru po mišljenju kritike. Ova "family friendly" igra, kako su je nazvali organizatori festivala, unosi nove originalne elemente u MOBA žanr, čineći ga jednostavnijim i dinamičnijim. Kada bude gotova, najverovatnije početkom sledeće godine, biće free to play i moći će da se igra na desktop računarima, tabletima, telefonima, kao i na facebook-u.

Naš intervju sa tvorcima igre Awakening of Heroes možete pročitati OVDE. Ukoliko želite da zaigrate AoH, za alpha ključ se možete prijaviti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA