Ovi smartfoni su najveće razočarenje u 2014. godini (FOTO)

Godina koja je na isteku bilo je i više nego dobra kada je reč o mobilnim telefonima. Pojavila se gomila odličnih uređaja, ali je ipak bilo i onih koji nisu ispunili očekivanja. U nastavku pogledajte o kojim smartfonima je reč

  • 7

Da su neke ideje dobre samo na papiru, ali ne i u teoriji, dokazalo je i nekoliko smartfona koji su ove godine, po mišljenju mnogih, najveće razočarenje.

Amazon Fire Phone, OnePlus One i Nokia X pametni telefoni su zvučali odlično u teoriji, ali su u praksi totalno posrnuli. Evo i zbog čega.

 AMAZON FIRE PHONE

Amazon je na osnovu slave koju su postigli Kindle Fire tableti pokušao da napravi i pametni telefon koji će se pridružiti toj porodici. Fire Phone je predstavljen u junu ove godine.  Ovaj uređaj imao je veoma dobre specifikacije na papiru, a pored toga nudio je i 3D vizuelne efekte u nekim aplikacijama i igricama, kao i besplatan Amazon Prime servis u trajanju od godinu dana i Mayday korisničku podršku.

Sve pomenute stvari međutim nisu bile dovoljne da ubede korisnike da kupe ovaj uređaj, jer se za isti novac tada mogao kupiti Samsung Galaxy S5 ili LG G3 na primer. Kompanija Amazon pokušala je i da smanji cenu Fire Phone-a na 200 dolara, ali ni to nije pomoglo, pa je čuvena kompanija morala da otpiše gomilu uređaja koji nisu prodati i tom prilikom izgubila je 170 miliona dolara.

OnePlus ONE

Nema sumnje da je OnePlus One odličan uređaj. Svojim dizajnom, specifikacijama i funkcijama bez problema može da stane rame uz rame sa bilo kojim "flegšip" modelom iz 2014. godine. Mnogi su ovaj uređaj nazivali "ubicom flegšip uređaja 2014. godine" i "perfektnim smartfonom".

Oko ovog uređaja se digla velika prašina kada je najavljena cena (299 dolara), ali je problem bio u tome što njega nije mogao da kupi baš bilo ko. Naime, kupovina je zahtevala pozivnicu koju je bilo veoma teško dobiti. OnePlus One je na kraju konačno došao do prodavnica, ali se prodavao po većoj ceni.

NOKIA X

Sećate se pristupačnih Nokia X, X+, XL i X2 Android smartfona? Ukoliko je odgovor ne, niko vam neće zameriti, s obzirom da su oni brzo nakon pojavljivanja nestali sa tržišta. Microsoft je ovog leta prekinuo razvoj na ovim uređajima. Nokia X uređaji su bili jeftini i solidnog kvaliteta, ali su bili i spori i ograničeni kada je reč o softveru.

Oni nisu imali pristup Google Play Store-u, što znači da korisnici nisu mogli da instaliraju Android aplikacije. Ovo je verovatno najveći razlog što su Nokia X uređaji ugašeni pre nego što su uspeli da ostave neki značajan trag na tržištu mobilnih uređaja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    15. decembar 2014 | 16:19

    Zasto je OnePlus One bio razocarenje? Samo zbog toga sto se mogao preko "invite-a", to nije razlog da bude pod kategorijom "razocarenje godine"... Telefon je super, specifikacije su mu dobre, operativni sistem(cyanogenMod) je dobar-ima neke sitne bag-ove ali se preko update-ova poprave i svaki dan je sve bolji... Ne razumem zasto je svrstan ovde?

  • DD

    15. decembar 2014 | 23:11

    One Plus One nije bio razocarenje kao uredjaj vec zato sto je bio u ogranicenim kolicinama. Sto opet nije skroz tacno. Za mene je bio razocarenje zato sto ne moze da dodje u Srbiju. I ako nisam bio aktivan clan njihove zajednice, imao sam sansu tri puta da kupim uredjaj. Ali to nisam uradio iz vec navedenih razloga. Sto se tice drugih uredjaja, nisu razocarenja jer niko nije ni ocekivao nesto dobro od njih.

  • Srbin

    15. decembar 2014 | 22:36

    @Luka,,opusti se brate sve je cool :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA