Evo zašto će vaši podaci biti najsigurniji na laptopovima

Synaptics, vodeća kompanija za proizvodnju trackpad-ova za prenosne računare najavila je tehnologiju pod imenom SecurePad

  • 2

Od trenutka kada se skener za otisak prsta pojavio na iPhone-u 5S, mnogi žele da tu tehnologiju imaju i na drugim uređajima. 

Reč je zapravo o touchpad-u sa skenerom za otisak prsta koji će se nalaziti u gornjem levom uglu, a na čijem razvoju radi poznata kompanija Synaptics. Za razliku od postojećih skenera za laptopove koji zahtevaju da korisnik prevuče prst po njemu, ovaj koristi takozvani kapacitivni dodir koji se koristi i na iPad mini 3 i Galaxy S5 uređajima. Rezultat će biti daleko bolje korisničko iskustvo.

Naravno, skener za otisak prsta je dobar u zavisnosti od toga šta možete da uradite sa njim - da li uz pomoć njega možete da se prijavljujete (log in) na sajtove, plaćate račune... U tom smislu, Synaptics donosi lepe vesti. Uskoro će sve pomenute stvari biti moguće sa ovim senzorom, samo da taj standard prihvati veći broj kompanija i proizvođača hardvera.

Synaptics je izjavio da je SecurePad senzor već spreman za ugradnju u laptopove. Nije poznato koji proizvođači laptopova će prvi ovu tehnologiju ugraditi u svoje uređaje, ali jedno je sigurno - SecurePad je namenjen za obične korisnike računara. Pomenuta tehnologija će se u početku verovatno viđati samo na skupljim modelima, ali će vremenom postati dostupna i na onim jeftinijim.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    17. decembar 2014 | 15:46

    Dosad su skupljali fotografije korisnika sa prednjih kamera. Sad ce skupiti i otiske i to fino kompletirati. New world order!

  • marko

    17. decembar 2014 | 19:42

    S5 koristi prevlačenje prsta preko home dugmeta, dok iPhone koristi dodir tj. Kapacitivni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA