Pratite uživo zimsku školu programiranja i dizajna na ITS-u (FOTO) (LIVE STREAM)

Predavači i teme u zimskoj školi programiranja su postavljeni tako da mladima što više približe IT svet, i pokažu im zbog čega je ovo najinteresantnije i najperspektivnije zanimanje današnjice

  • 0

Zimska škola programiranja i dizajna u organizaciji Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS i kompanija Comtrade i Link Group zvanično je otvorena u ponedeljak. U narednih nedelju dana srednjoškolci će imati priliku da se po prvi put detaljnije upoznaju sa informacionim tehnologijama i mogućnostima koje one pružaju.

Ove godine ITS je odlučio da zimsku školu programiranja i dizajna predstavi na nov način, kao festival informacionih tehnologija. Predavači i teme su postavljeni tako da mladima što više približe IT svet, i pokažu im zbog čega je ovo najinteresantnije i najperspektivnije zanimanje današnjice.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Kroz niz predavanja i radionica maturanti će učiti kako se pravi veb sajt, koje su prednosti programiranja u jeziku JAVA, C#, ASP.NET, WordPress. Predavanja i radionice su otvorenog tipa, pa svako može da izabere temu koja ih zanima i kojoj će prisustvovati.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Učenici će svaki dan od 11 do 13 časova slušati predavače iz velikih IT kompanija. Maturanti će moći da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju, a u popodnevnim časovima će uz pratnju profesora ITS-a isprobati najsavremenije programerske alate. Posle ovih pet dana koliko će maturanti provesti sa nama, verujemo da će neko od njih razmisliti da dođe u našu školu i postane naš student - izjavio je Bojan Ristić, direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Cela ideja zimske škole programiranja i dizajna je da se predstavi mogućnost studija i zapošljavanja u sferi informacionih tehnologija.

Statistika je pokazala da čak 84 odsto studenata koji završe ITS, odmah po prijemu diplome nađu posao u struci, istakao je direktor Bojan Ristić.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Očekujemo da se veliki broj srednjoškolaca koji se još nisu odlučili čime će se baviti u budućnosti okrenu upravo informacionim tehnologijama. Ovo zanimanje je veoma perspektivno, i veliki broj ljudi može da nađe dobro zaposlenje. Predavanja na zimskoj školi programiranja i dizajna su tako osmišljena da na najbolji mogući način privuku i zainteresuju srednjoškolce za informacione tehnologije  - istakao je Goran Radić, izvršni menadžer ITS-a.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Zimska škola programiranja i dizajna trajaće od 12. do 16. januara. Škola je potpuno besplatna i do sada se prijavilo više stotina zainteresovanih srednjoškolaca. Određena predavanja i radionice su popunjene, a više informacija o zimskoj školi, rasporedu predavanja i slobodnim mestima možete pronaći OVDE.

Takođe, ITS je omogućio i "live stream" svih predavanja. Šta srednjoškolci trenutno rade možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA