ONI PRETE APPLE-U, A NIJE SAMSUNG: Da li je ovaj smartfon "ubica" iPhone-a? (VIDEO)

Prema rečima kineske kompanija koja stoji iza ovog uređaja, ovaj model je veći, tanji, lakši i jeftiniji od iPhone-a 6 Plus

  • 49

Samsung nosi titulu najvećeg rivala Apple-a, ali po svemu sudeći kineska kompanija Xiaomi pokušava da istu ukrade. Naime, Xiaomi je najavio novu generciju svog "flagship" pametnog telefon pod imenom Mi Note. Prema rečima kompanije, ovaj uređaj je veći, tanji, lakši i jeftiniji od iPhone-a 6 Plus.

Tokom predstavljanja  Xiaomi je zbijao šale na račun Apple-ove kamere.

U decembru je četvorogodišnji Xiaomi postao najbogatija svetska "startup" kompanija. Mnogi su kinesku kompaniju kritikovali zbog telefona koji dosta podsećaju na Apple-ove, što je dovelo do toga da Xiaomi mnogi sada nazivaju "kineskim Apple-om".

Prinskrin: Youtube/Mi Prinskrin: Youtube/Mi

Mi Note ima ekran od 5.7 inča, dok iPhone 6 Plus ima 5.5 inča. Iako oba modela imaju istu rezoluciju ekrana, Apple-ov uređaj ima veću gustinu piksela od 401 piksela po inču, dok Mi Note ima 386 PPI.

ZA NE POVEROVATI: Evo koji proizvođač smartfona je odmah iza Apple-a i Samsunga!

Premium model Mi Note-a koji će se pojaviti u martu, imaće rezoluciju od 2.560 x 1.440 piksela i gustinu od 515 PPi. Xiaomi nije otkrivao previše detaljne specifikacije premium uređaja, ali je rekao da će koštati oko 530 dolara.

Xiaomi-jeva nova perjanica koštaće 370 dolara. Mi Note smartfon ima kameru od 13 MP i Snapdragon 801 procesor, ali i podršku za dve SIM kartice.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    16. januar 2015 | 15:27

    Ponosni sam vlasnik XIOMI MI3 telefona,odlican telefon koji parira po svim karakteristikama sa samsungom,a posebno iphonom koga prodaje iskljucivo reklama a ispod poklopca nista specijalno!!!Ako mi dzep dozvoli kupujem i MI Note :-)

  • Majkan

    17. januar 2015 | 11:49

    Alo bre koji to nov android baguje zivota vam ,zivite i dalje u proslosti. Baguju niskobudzetni androidi sa 512 rama. Imam G2 jos secnuo nije za ovih god dana sto ga imam. Poredite telefone u cenovnom rangu pa da vidimo

  • xiaomi

    16. januar 2015 | 22:15

    Je u najmanju ruku 3 puta jaci od samsunga. Xiaomi huawei oppo to je buducnost androida. Ali naravno IOSu nisu ni do kolena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA