APPLE OTIMA INŽENJERE OD DRUGIH KOMPANIJA: Električni automobil sve izvesniji!

U tužbi koju je podnela kompanija "A123 Sistems" navodi se da je u junu 2014. godine Apple počeo "na agresivan način" da regrutuje njihove inženjere koji su radili na najnaprednijim projektima

  • 0

Proizvođač baterija za električna vozila "A123 Sistems" pokrenuo je sudski proces protiv Apple-a, optužujući ga za "preotimanje" nekih od najboljih inženjera, što je novi dokaz sve većeg interesovanja kalifornijske informatičke firme za automobilski sektor.

U tužbi koju je podneo, "A123 Sistems" navodi da je u junu 2014. godine Apple počeo "na agresivan način" da regrutuje njihove inženjere koji su radili na najnaprednijim projektima kompanije "A123", a sada rade na sličnim projektima u Apple-u kršeći na taj način kompanijske sporazume.

Apple trenutno formira veliko odeljenje specijalizovano za baterije koje će u ovoj oblasti konkurisati firmi "A123", piše u tužbi, koja je podneta ovog meseca saveznom sudu u Masačusetsu.

Ni Apple ni "A123" nisu bili dostupni za komentar, prenosi Rojters.

Prema tužbi, "A123" je pokrenuo sudski proces i protiv petoro bivših zaposlenih u toj firmi.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA