PREDSTAVLJEN APPLE WATCH: Evo kada ćete moći da ga kupite i koliko će koštati (FOTO)

Na konferenciji kompanije Apple predstavljene su i aplikacije koje će biti dostupne na Apple Watchu, a to su Twitter, Instagram, American Airlines, Uber i WeChat, a nisu zaboravljene ni Apple-ove usluge Apple Pay i Siri

  • 2

Na godišnjoj konferenciji za novinare, kompanija Apple je predstavila dugoočekivani pametni sat, Apple Watch. Ovaj gedžet se može povezati na različite uređaje.

Na njemu se pre svega nalaze zvučnici koji omogućavaju da se prosledi ili odgovori na poziv direktno sa časovnika. Tu su i funkcije vezane za zdravlje, kao što je merenje srčanog ritma.

Apple Watch može da ukaže i da li je korisnik predugo sedeo, ili da izvrši rekapitulaciju aktivnosti tokom protekle sedmice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na konferenciji su potom predstavljene aplikacije koje će biti dostupne na Apple Watchu, a to su Twitter, Instagram, American Airlines, Uber i WeChat, a nisu zaboravljene ni Apple-ove usluge Apple Pay i Siri.

Generalni direktor kompanije Apple, Tim Kuk, je novinare obavestio i o tome da trenutno u svetu postoje 453 Apple Store prodavnice, sa posetom od 120 miliona ljudi tokom poslednjeg tromesečja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Apple Watch će se u prodaji naći od 24. aprila. Cena ovog uređaja će se kretati od 349 dolara, koliko će koštati najjeftinija verzija, pa do 10.000 dolara koliko će koštati zlatna verzija prvog pametnog sata kompanije Apple.

Zlatni Apple Watch će biti dostupan samo u određenim državama. Pretprodaja ovog gedžeta počinje 10. aprila, a on će se prvo pojaviti u Americi, Velikoj Britaniji, Kini, Australiji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Japanu i Hong Kongu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA