Spajaju se Nokia i Alcatel!

Blumberg prenosi da bi sporazum mogao da bude objavljen ove sedmice, ali da zvaničnici Nokie žele pre svega da dobiju odobrenje francuske države

  • 5

Finski proizvođač mobilnih telefona Nokia priprema se da kupi mreže mobilne telefonije francusko-američkog proizvođača Alcatel-Lucent, preneli su dnevnik Eko i novinska agencija Blumberg.

Eko, koji citira izvor upoznat sa situacijom, navodi da bi zvanično saopštenje moglo ubrzo da usledi.

Sa svoje strane, Blumberg prenosi da bi sporazum mogao da bude objavljen ove sedmice, ali da zvaničnici Nokie žele pre svega da dobiju odobrenje francuske države.

Sastanci između rukovodilaca dveju kompanija su učestali od januara i to uglavnom u sedištu Alcatel-Lucenta, u Bulonj-Bijankuru (departman Gornja Sena), piše Eko

Finska Nokia potvrdila je da je u poodmaklim razgovorima s Alkatel-Lusentom o spajanju ta dva proizvođača telekomunikacione opreme. Nokia je, međutim, navela da još nije sigurno da li će pregovori dovesti do sporazuma.

Saopštenje o pregovorima o spajanju, podstaklo je rast vrednosti akcija Alcatel-Lucenta za 12 odsto na Pariskoj berzi, preneo je danas Rojters

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    14. april 2015 | 13:12

    Nokia treba da napravi velike preokret,ako hoce da se vrati na staro

  • dexter

    14. april 2015 | 11:21

    Ja mislim da u poslednjih 10 godina nokia i alcatel jedino se nisu jos udruzile sa Ei Niš

  • Milan

    14. april 2015 | 22:56

    Nokia je bila najbolji proizvođač telefona, ali se sa novim telefonima (Lumia) upropastila. Trebala je da nastavi proizvodnju sa android-om, jer njeni telefoni iako imaju Windows Phone OS zaista imaju dobar hardver.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA