MORA DA PLATI 6,6 MILIJARDI DOLARA: EU tuži Google zbog kršenja ovog zakona!

Google je optužen da je ilegalno koristio svoj uticaj i snagu da usmeri korisnike interneta od konkurenata ka svojim proizvodima

  • 2

Regulatorno telo Evropske unije u konsultaciji sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom odlučilo je da podnese tužbu protiv Google-a  zbog kršenja antimonopolskih zakona EU, objavio je u utorak "Vol strit džornal".

GOOGLE UKIDA ROMING: Uskoro besplatan internet i pozivi u inostranstvu!

Ova tužba bi mogla dovesti do novčane kazne od 6,6 milijardi dolara, preneo je portal Sputnjik.

Komesarka EU koja nadgleda probleme poverenja, Margaret Vestager, donela je odluku nakon konsultacija sa Junkerom i obavestiće ostale komesare EU u sredu, navodi časopis, pozivajući se na bliske izvore.

Podnošenje prijave bi bilo "veoma loša vest" za Google, kaže za list profesor međunarodnog zakona na Univerzitetskom koledžu u Londonu, Joanis Lijanos.

To znači da regulatorno telo EU ne želi da se izgladi slučaj, oni žele da usvoje odluku koja bi mogla dovesti do novčanih kazni i sudskih zabrana.

Vestagerova putuje u SAD u sredu i formalno će objaviti optužbe da je Google ilegalno koristio svoj uticaj i snagu da usmeri korisnike interneta od konkurenata ka svojim proizvodima, prenosi Sputnjik.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JUG

    15. april 2015 | 12:15

    Sta ima u tome lose ako reklamira svoje proizvode,i usmerava nas ? Pa nismo mi debili ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA