YouTube aplikacija više neće raditi na OVIM uređajima!

Internet gigant Google promenio je određene stvari u samom kodu aplikacije, što znači da YouTube neće funkcionisati na većini modela koji su se pojavili 2012. godine i ranije

  • 7

Ukoliko imate malo stariji pametni televizor ili uređaj koji funkcioniše na iOS 7 operativnom sistemu, od ove nedelje više nećete moći da koristite YouTube aplikaciju.

Naime, internet gigant Google promenio je određene stvari u samom API (application programming interface) aplikacije, što znači da YouTube neće funkcionisati na većini modela koji su se pojavili 2012. godine i ranije.

Tu spadaju druga generacija Apple TV-a, određeni Panasonic i Sony televizori, kao i neki Blu-ray plejeri. Svi korisnici koji od sada pokrenu aplikaciju na nekim od pomenutih uređaja dobiće obaveštenje koje će značiti da će uskoro ostati bez YouTube-a.

Većina modela iz 2013. godine nije zahvaćena ovom promenom.

Kada je reč o korisnicima koji imaju iOS 7 uređaje (iPhone, iPad i iPod), YouTube aplikacija će takođe prestati da funkcioniše. Međutim, na ovim uređajima će i dalje biti moguće korišćenje YouTube-a putem Safari internet pretraživača.

Takođe, YouTube je moguće otvoriti putem pretraživača na pametnim televizorima koji podržavaju flash/HTML 5 tehnologiju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    22. april 2015 | 17:39

    Korisnici iOS-a ne treba da brinu. AppStore ima ugradjen kod koji prepoznaje koju verziju iOS-a imate instaliranu i ponudice vam da skinete poslednju kompatibilnu verziju bilo koje aplikacije za vas uredjaj.

  • DjoexXx

    26. april 2015 | 14:23

    I staa, zo u prevodu znaci" ucinicemo vase stare uredjaje beskorisnim da bi vi kupili novee. Hvalaa *_* " mislimmm, debilizam-.-

  • Aleksa

    23. april 2015 | 08:36

    Bice valjda neki patch na Cydia-i , za iOS6 ... a za moj stari ATV1 , mozda xbmc ? mozda ce ostati samo dobar audio plejer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA