Ovi alati će olakšati život svakom programeru!

Bilo da ste dizajner, programer ili developer mobilnih aplikacija, ovi alati će vam sigurno pomoći

  • 5

U procesu pravljenja i kodiranja svojih veb stranica neke od zadataka ćete neprekidno ponavljati. Sledeći alati će vam ovaj posao učiniti lakšim. Neki od ovih resursa su softveri koji se instaliraju, dok su ostali dodaci za vaš pregledač. Sigurno je da će vam barem jedan od njih uštedeti vreme.

Instant Eyedropper

Pronađite u paleti boju koja vam je potrebna. Ovaj alat vam omogućava da na klik prepoznate i potom koristite svaku boju prikazanu na ekranu.

Ruler

Izmerite veličinu i broj piksela na dugmićima i slikama.

F.lux

Gledanje u monitor satima izaziva preterano naprezanje očiju. Odmorite oči pomoću F.luxa koji automatski monitor podešava dobu dana.

Foto: Flickr/ kirainet Foto: Flickr/ kirainet

Awesome Screenshot

Napravite sliku vašeg ekrana (screenshot) bez upotrebe lepljenja i čuvanja u Paintu.

Social good ipsum

Lorem ipsum je početak generičkog paragrafa na latinskom koji developeri koriste da označe tekst na stranici koju razvijaju. Ovaj program koristi tekst koji automatski preuzima sa NGO sajtova, što automatski daje smisleniju sliku i realniji utisak o sajtu koji pravite.

User agent switcher

Pregledajte svoj sajt kao da koristite Chrome, Firefox, iPhone, Android ili čak i Windows Phone.

IE Tab

Pregledajte veb stranice Internet Explorerom. IE Tab prikazuje strancije drugačije nego drugi pregledači što vam daje mogućnost da u jednom jezičku vidite vaš sajt, a u drugom njegov prikaz u Explorer ruhu.

Foto: Flickr/Mr. Cacahuate Foto: Flickr/Mr. Cacahuate

Dribble

Putem Dribblea dizajneri i drugi developeri dele kreativne dizajnerske ideje što vam može dati pravu inspiraciju za vaša rešenja.

Resolution test

Posetioci vašeg sajta koriste različite rezolucije ekrana. Sve opcije u domenu prikaza sadržaja možete testirati koristeći Resolution test.

Userium

Revidirajte sajt pre lansiranja za uobičajene probleme u funkcionalnosti.

Šta god da je konkretno vaš posao, ovi alati će vam pomoći. Bilo da ste dizajner, programer ili developer mobilnih aplikacija, sugurno je da ćete na listi pronaći nešto za sebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrs.

    2. maj 2015 | 12:22

    Amazing Screenshot- odlicna aplikacija za one koji koriste starije verzije Windowsa (7 i ispod), ali prilicno beskorisna na W8 zbog Windows+PrintScreen kombinacije gde se slike cuvaju automatski. F.lur- koristila sam nekada davno. Hvala sto ste me podsetili da postoji jer mi se oci u poslednje vreme tesko privikavaju na moj monitor. Color picker-veoma korisno, umesto screenshota stranice pa u PS izvlacenja koda boje. Switcher- korisno za

  • Marko

    2. maj 2015 | 12:49

    Za vecinu ovih pomagala sam siguran da rade na Linux.

  • Mrs.

    2. maj 2015 | 12:24

    Izvinjavam se, poslala sam nedovrsen komentar. Switcher je korisan za Web developere, ja trenutno radim jedan website, tako da moram isprobati. Ista stvar i sa onim resolution

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA