ZBOG OVE IGRICE NA FACEBOOKU NESTAJU DECA: Ako vidite da ovo igraju, odmah ugasite kompjuter!

Reč je o izazovu pod nazivom "Game of 72", a ovo ludilo sa Facebooka se očigledno širi, pa policija roditeljima preporučuje oprez

  • 12

Na Facebooku se pojavio novi izazov koji nalaže deci i tinejdžerima da nestanu na 72 sata bez ikakvog prethodnog obaveštavanja roditelja o tome.

Izazov je dobio ime "Game of 72", a među prvima koje su ga prihvatile su tinejdžerke Sioban (15) i Semi Klark (14) iz Maldona. Nestanak ove dve tinejdžerke pokrenuo je veliku policijsku potragu, ali su one na svu sreću pronađene u ponedeljak ujutru oko 30 kilometara od njihovog doma u Maldonu.

Policajci su tragali i za njihovim 22-godišnjim prijateljem, Keiranom Hartlijem Andersonom, koji je uhapšen jer se sumnjalo da on ima veze sa nestankom devojčica.

Međutim, prijatelji devojčica su njihov nestanak povezali sa novim izazovom koji se proširio na Facebooku - mladi jedni druge izazivaju da nestanu na 72 sata bez da ih iko pronađe.

Devojčic Ema (13) sa severa Francuske takođe je nestala na tri dana, pre nego što se nepovređena i zdrava vratila kući. Ema nije želela da kaže gde je bila i šta je radila, već je samo rekla da je "igrala igru sa Facebooka".

Ovo ludilo sa Facebooka se očigledno širi, pa policija roditeljima preporučuje oprez.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegaf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. maj 2015 | 14:51

    Strašno! Koliko smo mi kao deca bili pametniji...

  • Gagi

    8. maj 2015 | 16:53

    sve se to planski radi - jednom ce da postave igricu "Ubij svoje roditelje" (na 72 casa, posle ce se oni, kao, vratiti jer to je samo igra, jelte)

  • Smepy

    8. maj 2015 | 22:45

    Niste vi kao djeca bili pametniji nego niste imali internet da vidite koliko ima glupe djece oko vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA