ROBOKAP POSTAJE REALNOST: U Emiratima roboti zamenjuju policajce!

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata marljivo sarađuju sa kalifornijskom kompanijom Knightscope, koja je već napravila prve verzije robota

  • 2

Stvari iz naučno-fantastičnih filmova polako postaje realnost. Roboti, dronovi, automobili koji sami voze, samo su neke od stvari koje svakim danom postaju sve savršenije, a uskoro bi o našoj bezbednosti mogla da se brine vojska robota.

Naime, vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata objavile su da će na svoje puteve uskoro uvesti robote. Novi članovi će se policiji pridružiti najkasnije za dve godine, a početna serija biće sastavljena od interaktivnih robota koji će patrolirati tržnim centrima i javim mestima.

Ljudi će moći da razgovaraju sa njima putem mikrofona i interaktivnih ekrana koji će konstantno biti spojeni sa policijskim pozivnim centrom.

Međutim, roboti neće nositi oružje, tako da nema straha od potencijalnih kvarova. Oni su dizajnirani kako bi zaštitili ljude i pomogli ljudskoj policiji da uhvate kriminalce, kao i da upozore na nemire na javnim mestima.

Vlasti Emirata marljivo sarađuju sa kalifornijskom kompanijom Knightscope koja je već napravila prve verzije robota. Oni mogu da detektuju neobično ponašanje ljudi, kao i da analiziraju okolinu putem detektora mirisa i topline. Takođe, ovi roboti mogu da prate saobraćaj i da memorišu do 300 brojeva registraskih tableta u minuti.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA