NIJE ZLATO: Kada vidite na šta Grci troše svoju ušteđevinu, iznenadićete se!

Iako je najbolje kupovati zlatne poluge koje ne mogu da propadnu, veliki broj Grka se odlučio da od svoje ušteđevine kupi nešto drugo

  • 3

Kriza i dalje trese Grčku, a u strahu da neće moći da dođu do svoje ušteđevine koja stoji u bankama, Grci masovno troše novac na, verovali ili ne, Apple-ove uređaje.

Merkelova će oprostiti dug Grcima, ali postoji JEDAN uslov. I šokiraće vas koji je!

Iako je najbolje kupovati zlatne poluge koje ne mogu da propadnu, Grci su se odlučili da kupuju Mac računare.

- Ljudi troše novac koji imaju u bankama jer se boje da do njega neće moći da dođu kasnije. Mac je nešto što dugo drži vrednost - rekao je radnik u jednoj atinskoj prodavnici računara.

U celom svetu polovni Mac kompjuteri i po nekoliko godina drže visoku cenu, a slično je i s iPhone-ima i iPad-ima.  Primera radi, 21-inčni Mac iz 2011. koji je u SAD-u koštao 1200 dolara, danas u toj zemlji košta  i do 600 dolara, što nije nimalo loše za računar star više od četiri godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najnoviji i najbolji iMac 5K u grčkim prodavnicama košta 3900 evra. Zbog toga ne čudi što su neki posegnuli za takvim ulaganjem, iako finansijski stručnjaci upozoravaju kako kupovina iMac-a da bi se "spasila ušteđevina" baš i nije najbolji potez.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    9. jul 2015 | 10:53

    Pa bas su u krizi

  • Mile

    9. jul 2015 | 11:52

    Grca je postala sami tema da se svako reklamira, tako u ovaj tekst nema istine ni malo ali eto, neka se epl još obogati na tuđoj nesreći...

  • Ivo skuric

    10. jul 2015 | 15:46

    Mnogi ne znaju da racunali ili mac Komputeri zive odprilike oko 4 do 5godina ionda u odpad. Bio in 1200 Dolara ili 390 Eura ! Sve velika produkcia i zato da brzo propadaju,da bi se novi kupovali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA