OVO SMO SVI ČEKALI: Napravljene baterije koje traju VEČNO!

Današnji uređaji uglavnom koriste litijum-jonske baterije koje su prilično malog kapaciteta, brzo se troše, a i uvek postoji opasnost od eksplozije, međutim, ove baterije će sve to rešiti

  • 2

Naučnici sa MIT instituta i kompanije Samsung došli su do zaključka da se upotrebom baterija u čvrstom stanju mogu rešiti svi problemi koje imamo sa današnjim baterijama.

Sa ovom baterijom telefon će vam biti pun NEDELJU DANA!

Današnji uređaji uglavnom koriste litijum-jonske baterije koje su prilično malog kapaciteta, brzo se troše, a i uvek postoji opasnost od eksplozije.

Prema rečima Gerbranda Cedera, profesora koji je zajedno sa još pet naučnika radio na novom materijalu, svi požari koji se dešavaju na Boeing avionima, Tesla automobilima i slično, nastali su upravo zbog tečnih elektrolita.

- Sam litijum nije zapaljiv, kao što je to slučaj u ovim baterijama. Uz čvrste elektrolite nema bezbednosnih briga – možete je baciti na pod, zakucati je ekserom i neće doći do požara - ističe Ceder.

Problem sa razvijanjem baterija u črvstom stanju je bio taj što je teško pronaći čvrste materijale koji sprovode čestice brzo kao tečnost. Međutim, ovaj tim naučnika analizirao je svojstva postojećih litijum-jonskih materijala i uspeo je da pronađe materijale koji su dovoljno dobri provodnici.

Nove baterije se takođe bolje ponašaju u hladnim uslovima, a mogu da izdrže i nekoliko stotina hiljada ciklusa punjenja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.Nikola

    26. avgust 2015 | 17:19

    Ako je istina onda odlicno....

  • Aleksa

    27. avgust 2015 | 00:20

    Postoji i sijalica koja moze da traje vecno , ali ... ko ce to da proizvodi i prodaje, i gde mu je racunica ? Na zalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA