EKRAN NA TELEFONIMA VIŠE NIJE KAO PRE: Novi iPhone ima 3D ekran! (FOTO) (VIDEO)

Nova tehnologija doneće nove funkcije koje će drastično olakšati korišćenje iPhone-a

  • 19

Način korišćenja touchscreen ekrana na pametnim telefonima doživeo je revolucionarnu promenu, nakon što je Apple na novim modelima iPhone-a predstavio takozvanu 3D Touch tehnologiju. Naime, ova tehnologija doneće nove funkcije na iPhone-u koje će drastično olakšati njegovo korišćenje.

SONY ISPROZIVAO APPLE NA TWITTERU: Šta je bilo sa baterijom?

Umesto da na primer prstom dodaknemo aplikaciju kako bismo je otvorili, sa novim ekranom koji je Apple predstavio korisnici će moći da displej pritisnu jače kako bi se prikazale nove opcije direktno na homescreen-u.

Na primer, ukoliko vam prijatelj pošalje određeni link putem sms poruke, jednostavnim pritiskom na nju pojaviće se pregled sajta. Sa druge strane, u Apple-ovoj mejl aplikaciji moguće je pritisnuti jače na primljeni e-mail kako bi se prikazale detaljnije informacije o njemu.

Jači pritisak aplikacije za kameru omogućiće korisnicima da bez njenog otvaranja odaberu da li žele da naprave selfi, zabeleže video ili napravo običnu fotografiju.

Foto: Apple Foto: Apple

3D Touch će omogućiti i brzo slanje vaše lokacije. Na dosadašnjim modelima iPhone-a da biste to uradili neophodno je bilo otvoriti aplikaciju, ukucati adresu i zatim kliknuti na dugme za navigaciju, dok se će to na novim modelima promeniti  i biće dovoljno da korisnici malo jače pritisnu ikonicu za navigaciju kako bi se pojavila opcija za direktno slanje lokacije.

Foto: Apple Foto: Apple

Nova tehnologija nije ograničena samo na početni ekran na kojem se nalaze aplikacije, već i na gomilu drugih aplikacija poput Facebooka i Instagrama. Ove kompanije su već ažurirale svoje iOS aplikacije kako bi korisnicima odmah ponudili mogućnost korišćenja 3D Touch-a.

Foto: Apple Foto: Apple

Takođe, prelazak iz aplikacije u aplikaciju biće olakšano, jer će se umesto dosadašnjeg pritiskanja home dugmeta, to raditi tako što će korisnik pritisnuti ekran prstom i povlačiti ga na dole.

Foto: Apple Foto: Apple

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AmonRa

    10. septembar 2015 | 18:25

    Ovo je kvazi 3d. Samo jos jedan gest. Pritisnuti jace i zadrzati...a ostalo je animacija zamucenja. Nema tu 3D ni malo. Mazanje ociju narodu.

  • Srbin.

    10. septembar 2015 | 18:17

    A glupost, isti kao 6!!!

  • Mile

    10. septembar 2015 | 21:24

    I I dalje bije ni blizu konkurencije, a to sto zovu 3d, to je beskorisno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA