GLASINE O NOVOM AJFONU: Četvoroinčni displej i još ponešto

Tehnologija takozvanog "tečnog metala" verovatno će biti iskorišćena za kutiju, dok će displej biti in-sel tačskrin

  • 0

Tanji i lakši - to je smer kojim se inače kreću Eplovi gedžeti, a sada su se pročule i glasine koje najavljuju da će za Ajfon naredne generacije biti iskorišćena tehnologija koja će perjanicu kompanije pokojnog Stiva Džobsa učiniti još lakšom.

Pre nekoliko dana pročulo se da će novi materijal koji se naziva "liquidmetal", tj. "tečni metal", biti iskorišćen za zadnji poklopac. On nudi ogromnu izdržljivost, a ipak je lagan kao plastika.

Sada je procurela još jedna "čaršijska" priča - novi Ajfon će posedovati in-sel tačskrin, tehnologiju koja omogućava da dodirni senzori displeja budu smešteni unutar kolor-filtera umesto preko njih, što je slučaj sa sadašnjim telefonima. Umesto dva sloja, postojaće samo jedan, na taj način efektno smanjujući debljinu i težinu uređaja.

Nastavljaju se i spekulacije o tome da će Ajfon 5 imati 4G LTE mrežu i veći ekran. Ako vas zanima kako bi četvoroinčni Ajfon mogao da izgleda, možete da vidite gore - radi se foto-montaži, ovo nije "procurela" fotografija.

Pored toga, AP je prenela i glasine o Ajped mini-varijanti najpopularnijeg tableta na svetu, koji će imati 7,85-inčni ekran i koji će koštati manje od 350 dolara.

Novi Ajped je, inače, toliko popularan da neki muškarci bukvalno radije biraju njega nego ženu. Ne želimo ovo da komentarišemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA