U Beogradu se održava takmičenje u igrici koju svi igrate, a nagrada je pravo bogatstvo! (FOTO)

Od 8. do 11. oktobra u Sava Centru se održava svetsko takmičenje u čuvenoj Counter-Strike: Global Offensive video-igrici

  • 1

U Beogradu će se od 8. do 11. oktobra u Sava Centru održati svetsko takmičenje u video-igrici Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) pod nazivom TWC 2015. Nagradni fond je 100.000 dolara, a ovo je ujedno i prvo i jedino takmičenje u CS: GO na kojem se takmiče reprezentacije iz celog sveta.

AUUUU KAKAV KRALJ: Ono što je ovaj dečko uradio u Counter Strike-u niko neće moći da ponovi, ali nikad!

Za TWC 2015 u Beogradu zaslužna je organizacija E-Frag.net, a takmičenje je podržao i grad Beograd, Hitbox.tc, ESportgaming i mnogi drugi.

Foto: hltv.org Foto: hltv.org

- Posle uspešno organizovana dva evropska prvenstva u Beogradu i brojke od 30 miliona gledalaca, naša organizacija se odlučila da ode korak dalje i organizuje prvo svetsko prvenstvo. Ovo je prva godina ovog takmičenja i na njemu učestvuje 79 reprezentacija. Kroz kvalifikacije izboriće plasman 16 reprezentacija koje dolaze na završni turnir u Beogradu. Očekivanja su da ove godine TWC 2015 gleda više od 50 miliona zaljubljenika u jednu od najpopularnijih igara na svetu, CS:GO. Pored smeštaja i puta, igračima je obezbeđen i nagradni fond od neverovatnih 100.000 dolara, što ovo takmičenje svrstava u jedno od najekskluzivnijih na svetu - istakla je za Telegraf Jelena Simović, PR menadžer organizacije E-Frag.net.

Pored samog takmičenja koje će se održati u Sava Centru, svi posetioci će za vreme trajanja turnira imati mogućnost da uživaju u raznim mini-arenama i popularnim video-igricama kao što su League of Legends, Dota 2, PES, Hearthstone i mnoge druge ističu organizatori.

Foto: Promo Foto: Promo

- Naša organizacija kroz turnir, pored e-Sporta, promoviše Srbiju i grad Beograd u celom svetu. Širom sveta se investira u organizacije turnira, zakupa hala i promovisanje ove discipline e-Sporta. Naš cilj je da Srbiju uključimo i promovišemo kao zemlju svih sportova, kao što i jeste - dodala je Jelena Simović.

Karte su besplatne, a u ponudi su i VIP karte za sve koji žele da budu bliži dešavanjima na stejdžu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegovac

    2. oktobar 2015 | 14:48

    Nece li neko iz beograda osvojiti mslm da imaji vise h zajedno nego citav svjett

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA