KAKAV KRALJ: Ovo je čovek koji je 60 sekundi bio vlasnik Google.com! (FOTO)

Vrednost glavnog domena ovog internet giganta procenjuje se na 395 milijardi dolara, a u vlasništvu Veda Sanmaja našao se sasvim slučajno

  • 5

Sanmaj Ved je sasvim slučajno uspeo da kupi zvanični domen Google-a (Google.com) za samo 12 dolara, ali je on u njegovom vlasništvu bio samo 60 sekundi, jer je čuvena kompanija odmah shvatila da je napravila grešku u transakciji.

Google nudi NEVEROVATNO mnogo PARA ako provalite šta nije u redu sa Chrome-om!

Vrednost glavnog domena ovog internet giganta procenjuje se na 395 milijardi dolara, a u Sanmajevom vlasništvu našao se sasvim slučajno. Naime, on je pretraživao Google-ov sajt za kupovinu web sajtova, kada je primetio da je za kupovinu dostupan najpopularniji domen svih vremena - google.com i to po ceni od 12 dolara.

- Domen sam bez problema dodao u svoju online korpu za kupovinu. Očekivao sam se da će se pojaviti neka greška tokom transakcije, ali je sve prošlo bez problema, pa je čak i moja kreditna kartica bila zadužena za iznos od 12 dolara - napisao je Sanmaj Ved na LinkedIn-u.

Kupovina je prošla bez problema, a Google Webmaster Tools je informisao Sanmaja da je on sada ponosni vlasnik Google.com adrese.

- Zastrašujući deo je taj što sam imao pristup svim kontrolama Google-ovog sajta na jedan minut - istakao je Ved.

Nažalost, Google je odmah shvatio da je pogrešio i otkazao je prodaju domena jedan minut kasnije. Vedu je odmah vraćeno 12 dolara, ali zato on može da se ceo život hvali da je na jedan minut bio ponosni vlasnik Google-a.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srki munze

    2. oktobar 2015 | 13:31

    Neka zatrazi tu zaradu za taj minut!!!

  • Invi

    3. oktobar 2015 | 10:20

    Treba da ih tuzi.nisu imali pravo da mu vrate pare bez njegovog pristanka i raskinu ugovor.a to sto je bila njihova greska nije njegov problem.ali su imali pravo da mu ponude pare da otkupe nazad svoj domen.ali sta reci oni su gigant pa im se moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA