ANDROID NAPUNIO 8 GODINA: Ovi telefoni su promenili SVET! (FOTO)

Google je Android predstavio 5. novembra 2008. godine, a za samo par godina ovaj operativni sistem uspeo da je promeni svet

  • 5

Google-ov mobilni operativni sistem Android, koji je za samo nekoliko godina osvojio svet, predstavljen je 5. novembra 2008. godine. Android je napunio osam godina, a u nastavku pogledajte koji su telefoni sa ovim sistemom pojavili svet.

Ovo su NAJMOĆNIJI Android telefoni, a na prvom mestu NIJE SAMSUNG!

HTC Dream

Foto: Promo Foto: Promo

HTC Dream je pametni telefon sa kojim je počela vladavina Androida. Ovaj uređaj je predstavljen 22. oktobra 2008. godine i prethodnik je uređaja iz Desire serije. Dream je imao kliznu tastaturu, ekran oosetliv na dodir, 528 mHz procesor i tek 192 MB RAM-a. Imao je i samo jednu kameru od 3,15 MP.

HTC Nexus One

Foto: Promo Foto: Promo

Nexus One se u prodaji pojavio 5. januara 2010. godine, a rezultat je saradnje kompanija Google i HTC. Ovo je ujedno i prvi model iz serije Nexus uređaja, a odlikovao se vrhunskim dizajnom i najboljim performansama u to vreme.

Samsung Galaxy S2

Foto: Promo Foto: Promo

Samsung Galaxy S2 je prvi pametni telefon koji je po svemu mogao da se poredi se iPhone-om. Galaxy S2 je plastični telefon s 4,3-inčnim ekranom, koji je u to vreme bio na vrhu liste najboljih mobilnih uređaja. Osim toga, S2 je prvi mobilni s dvojezgarnim procesorom i kamerom od 8 MP, koji je u prodaju stigao 13. februara 2011. godine.

Nexus 4

Foto: Promo Foto: Promo

Nexus 4 je po narudžbini Google-a razvio LG, a predstavljen je 29. oktobra 2012. godine. Ovaj telefon je dolazio sa Android Jelly Bean operativnim sistemom, a nije trebalo puno vremena da zauzme čelnu poziciju najprodavanijih telefona zahvaljujući 4,7-inčnom HD ekranu, četverojezgrenom procesoru, 2 GB RAM-a i zadnjoj kameri od 8 MP.

Samsung Galaxy Note 2

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj telefon je imao ekran od 5,5 inča i smatra se začetnikom fablet kategorije. U prodaji se pojavio 29. avgusta 2012. godine.

Motorola Moto G

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj telefon je zabeležio odlične rezultate zbog sjajnih performansi. Specifikacije i dizajn nisu odskakali od konkurencije, ali su svi testovi pokazali da se radi o vrhunskom uređaju.

LG G3

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ovaj telefon je u prodaji od 28. maja prošle godine. Ovo je prvi pametni telefon koji je LG predstavio nakon saradnje sa Google-om. G3 ima ekran QHD rezolucije od 2560 x 1440 piksela, a tasteri za jačinu zvuka smešteni su na pozadini kućišta.

Nexus 6P

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nexus 6P je zajedno sa Nexus 5x poslednji telefon iz Google-ove serije, a u prodaji je od 29. septembra ove godine. Ovaj telefon ima QHD ekran, 64-bitni procesor, zadnju kameru od 12 MP i prednju od 8 MP, ali i senzor za otisak prsta. Ova dva modela su ujedno i jedini telefoni na tržištu koji koristi novi operativni sistem Android 6.0 Marshmallow.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaa

    8. novembar 2015 | 12:27

    Ja mislim da galaxy s2 ne izgleda kao to sa slike,, bio je kockast sa dugmetom dole..

  • Hobit

    6. novembar 2015 | 13:10

    Htc hd2 bi trebao da bude na listi,naravno kao android verzija

  • goga

    7. novembar 2015 | 08:15

    G3 i Nexus 6p nisu telefoni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA