NAVIGACIJA OD SADA RADI I BEZ INTERNETA: Evo kako da je koristite, a da ne potrošite ni dinar (GIF)

Nova opcija u Google Maps aplikaciji će naročito biti korisna kada se nalazite u oblasti koja nema signala, kao i kada ste u romingu gde je internet često preskup

  • 3

Google Maps aplikacija će od sada funkcionisati i bez interneta. Ova opcija od danas je dostupna na Androidu, dok će se na iOS uređajima pojaviti uskoro. Korisnici će morati da preuzmu mape na lokaciji na kojoj žele da koriste navigaciju bez interneta.

 

Svi korisnici Google Maps-a su ovu funkciju čekali godinama!

 

Korisnici će moći da pretražuju lokalne radnje i dobijaju uputstva kako da dođu do željenog mesta, bez potrebe za konstantnom internet konekcijom.

 

Nova opcija će naročito biti korisna kada se nalazite u oblasti koja nema signala, kao i kada se nalazite u romingu gde je internet često preskup. Google je napomenuo da će ova opcija dobro doći ljudima koji žive u zemljama sa slabijim brzinama interneta.

 

Kako bi nova opcija funkcionisala neophodno je da se preuzmu određene baze podataka unapred, odnosno pre nego što krenete na neki put. Da biste to uradili neophodno je uneti u pretragu željenu lokaciju, a zatim će se na mapi pojaviti kvadrat kojim je neophodno obeležiti oblast koju želite da preuzmete.

 

Naravno, to će zauzeti memoriju telefona, ali zato vam neće trebati internet za navigaciju kada se nađete na toj lokaciji. U zavisnosti od područja koje želite da preuzmete, zavisiće i veličina fajla.

 

 

 

google-map-offline-1-2 (1)

 

Nakon što korisnik preuzme odabrano područje, Google će automatski s vremena na vreme osvežavati podatke novim informacijama i to kada je telefon povezan na Wi-Fi.

 

Ono što neće funkcionisati u navigaciji kada korisnik nije povezan na internet jesu informacije o saobraćaju, a takođe se neće prikazivati ni fotografije i ocene korisnika o raznim mestima i prodavnicama. Međutim, i u offline modu će pisati kontakt informacije i radno vreme.

 

- Skoro 60 odsto sveta nema internet, a čak i tamo gde on postoji konekcija može da bude problem - ističu iz Google-a.

 

Google Maps je uglavnom automatski instalirana na većini Android uređaja, a ukoliko nije, ovu aplikaciju besplatno možete preuzeti OVDE.

 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

 

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA