VEROVALI ILI NE: Teroristi su pomoću Sony PlayStationa organizovali NAPAD NA PARIZ

Prema službenim informacijama belgijske policije, u racijama nakon terorističkog napada objavljeno je kako je zaplenjena najmanje jedna Sony PlayStation 4 konzola

  • 3

Prema brojnim pisanjima stranih medija, teroristi su za napade u Parizu koji su se odigrali 13. novembra za komunikaciji koristili igračku konzolu Sony PlayStation, koja ima prilično zaštićenu (enkriptovanu) komunikaciju.

DA LI STE IGRALI NINTENDO PLAYSTATION? Nije greška, pročitajte sve o NAJTAJNIJOJ KONZOLI SVIH VREMENA!

Na opasnost "zaštićene komunikacije" putem Sony PlayStation konzole, odnosno kroz "online gaming" svojevremeno je upozorio i Edvard Snouden u dokumentima koje je ponudio javnosti i zbog kojih je morao da traži politički azil izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Mnogi nisu mogli da poveruju da su teroristi za komunikaciju koristili SonyPlaystation 4, ali iz Belgije su stigle potvrdne informacije na ovu tvrdnju.

Naime, prema službenim informacijama belgijske policije, u racijama nakon terorističkog napada objavljeno je kako je zaplenjena najmanje jedna Sony PlayStation 4 konzola.

- Komunikaciju putem igračkih konzola, u ovom slučaju PlayStation 4, daleko je teže pratiti nego, na primer, WhatsApp ili slične aplikacije. I činjenica je kako teroristi i propovednici zla koriste takve kanale komunikacije - istakao je belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon.

Foto: Wikipedia/PlayStation Foto: Wikipedia/PlayStation

Otprilike istu priču potvrdili su i američki, odnosno francuski zvaničnici, koji su rekli kako teroristi imaju vrlo sofisticirane načine planiranja napada, jer komuniciraju unutar pojedinih igara i pritom koriste enkripciju, kao i šifrovanu komunikaciju.

Stručnjaci upozoravaju da na primer i u igri Call of Duty igrači (ili teroristi, u ovom slučaju), mogu komunicirati "ispisivanjem" poruka mecima na zidu, jer te poruke kasnije nestaju i gotovo ih je nemoguće otkriti.

Da li mislite da je moguće organizovati teroristički napad putem igračke konzole? Odgovore nam možete ostaviti u komentarima ispod!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: zimo.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    18. novembar 2015 | 18:10

    Znaci treba zabraniti igranje igrica?Kanter mi je uvek bio sumljiv :-)

  • Nikola

    18. novembar 2015 | 15:50

    Ljudi otisli na mesec a ne moze napad da organizuju....smesno

  • Kiki

    19. novembar 2015 | 01:20

    Bogami, ovi nisu glupi, daleko od toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA