Mark Zakerberg pravi BATLERA sa veštačkom inteligencijom (FOTO)

Zakerberg, koji svake godine odredi sebi jedan lični izazov, otkrio je planove o izradi robota-asistenta u postu na Facebooku

  • 0

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg je izjavio da u 2016. godini želi sebi da napravi asistenta sa veštačkom inteligencijom, koji bi mu pomagao u kući i na poslu.

OVO JE JEDINA OSOBA KOJA NE MOŽE DA BUDE BLOKIRANA NA FACEBOOK-u: Čik pogodite ko je to!

Zakerberg, koji svake godine odredi sebi jedan lični izazov, otkrio je planove o izradi robota-asistenta u postu na Facebooku, preneo je Rojters.

- Zamislite ga kao Džarvisa u Ajron Menu - napisao je američki milijarder, govoreći o veštački inteligentnom batleru koji se pojavljuje u stripovima i filmovima američkog izdavača stripova "Marvela".

Zakerberg je naveo da će rad na tom projektu započeti tako što će istražiti postojeću tehnologiju, a zatim će naučiti robota da razume njegov glas kako bi mogao da kontroliše sve u svojoj kući, kao što su muzički uređaji, svetla i temperaturu.

Foto: hdwallpapersx.com Foto: hdwallpapersx.com

Osnivač Facebooka planira i da nauči svog asistenta da pušta u kuću njegove prijatelje tako što će proučiti njihova lica kad oni pozvone na vratima, a robot će takođe vizualno obraćivati podatke kako bi svom tvorcu pomagao na poslu.

- Trebalo bi da bude zabavan intelektualni izazov da ovo sam ostvarim. Nadam se da ću tokom godine moći da podelim sa vama napredak u tom projektu - napisao je Zakerberg.

Među izazovima koje je Zakerberg sebi zadao prošlih godina je bilo čitanje dve knjige mesečno i učenje kineskog jezika.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA