ZA VAŠE DOBRO: Ove aplikacije odmah obrišite sa telefona (FOTO)

Pored pet aplikacija koje se nalaze u nastavku, razmislite i o brisanju aplikacija koje retko koristite

  • 6

Pametni telefoni, naročito oni slabiji, brzo postanu zagušeni nepotrebnim aplikacijama koje ga usporavaju, troše bateriju, a i zauzimaju memoriju. Tim povodom vam u nastavku donosimo pet aplikacija kojih treba da se rešite što pre, nakon čega će telefon raditi brže, a baterija trajati duže.

ODMAH IH INSTALIRAJTE: Ovo su najbolje aplikacije u 2015. godini!

Facebook

Činjenica je da, osim što je nametljiva, ova aplikacija troši bateriju više nego bilo koja druga. Umesto aplikacije predlažemo vam da koristite Facebook bookmark koji će stajati na vašem početkom ekranu i otvoriti vaš profil unutar internet pretraživača.

Accu Weather i bilo koja druga aplikacija za vremensku prognozu

Koliko god bile korisne, ovakve aplikacije i te kako iscrpljuju vašu bateriju, jer konstantno ažuriraju podatke. Izbrišite i "widget" za prikaz vremenske prognoze ukoliko ga koristite. Umesto aplikacije za vremensku prognozu koristite glasovnu "OK, Google" opciju, gde potom možete postaviti pitanje "Kakvo je vreme u Beogradu?" na primer.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Antivirus

Ako preuzimate aplikacije iz proverenih izvora, kao što je Google Play market, onda nemate zbog čega da strahujete. Drugim rečima, bilo kakva antivirus aplikacija je potpuno nepotrebna.

Clean Master

Ovakve aplikacije u većini slučajeva brišu nepotrebne datoteke i tako poboljšavaju performanse telefona. Međutim, to možete napraviti i sami tako što ćete obrisati sačuvani "cache". Idite u Settings > Storage > kliknite na Cached data > OK.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Internet pretraživač koji dolazi sa telefonom

Predlažemo vam da na vaš telefon (ako ne dolazi sa Google Chrome internet pretraživačom) instalirate bolji i sigurniji internet pretraživač.

Pored ovih pet nabrojanih aplikacija, razmislite i o brisanju aplikacija koje retko koristite.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K.O.M.A.R.

    7. januar 2016 | 17:44

    Imam sve ove aplikacije osim fb-a.Korisim fb lite.Facebook trosi previse memorije i dugo ucitava a takodje i namece mesendzer dok sve to moze da se jednostavnije uradi preko fb lite.Ovo su ciste gluposti.

  • Srki

    7. januar 2016 | 23:13

    Obrisano.

  • Iphone forever

    28. januar 2016 | 20:32

    Kako da ih obrisem kada su fabricki unesene u telefon?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA