PRETILI SU IM, POLICIJA IM PRETRAŽIVALA KUĆU: iPhone je život ovog para pretvorio u NOĆNU MORU

Kristina Li i Majkl Saba žive u predgrađu Atlante, a u poslednje vreme ovaj par se našao pod navalom besnih korisnika iPhone-a koji im sve češće kucaju na vrata u potrazi za pravdom i skupim elektronskim uređajima

  • 0

Da lokacija i navigacija na današnjim mobilnim telefonima može da bude i dobra i loša, najbolje pokazuje primer Kristine Li i Majkla Sabe koji su baš zbog ove opcije na iPhone-u imali ogromnih problema.

OVAJ SAJT NIKAKO NE OTVARAJTE: On će vam pregrejati i isključiti telefon!

Ova porodica živi u predgrađu Atlante, a u poslednje vreme našla se pod navalom besnih korisnika iPhone-a koji im sve češće kucaju na vrata u potrazi za pravdom i skupim elektronskim uređajima.

Naime, iz nepoznatog razloga iPhone-ova aplikacija za praćenje locira brojne uređaje koji su ljudi izgubili ili koji su im ukradeni, baš u kući Kristine Li Majkla Sabe. Naravno, uređaji se tu uopšte ne nalaze.

- Žao mi je što ste došli čak ovde. Ovo se često događa - uobičajeni je odgovor kada im ljutiti vlasnici iPhone-a pokucaju u bilo koje doba dana i noći i traže svoj ukradeni telefon.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Situacija nije nimalo bezazlena. Neki ne veruju paru da nemaju njihov telefon pa postanu agresivni. Međutim, bilo je i ozbiljnijih slučajeva. U junu prošle godine policija je ušla u njihovu kuću tražeći otetu devojku, jer su locirali njen telefon na toj adresi. Pokazalo se da nema ni telefona, a ni otete devojke.

Stručnjaci još uvek nemaju definitivan odgovor, ali najverovatnije se radi o grešci u lociranju sa signalnih tornjeva.

Li i Saba podneli su prigovor lokalnoj policiji, a ako se njihova situacija ne reši, spremni su da idu i pred Senat. Iako su ovakve aplikacije mnogima spasile njihove mobilne uređaje, bizarnim spletom okolnosti ovom paru samo zagorčavaju život.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA