coDEsign2016: Besplatna zimska škola programiranja i dizajna. Prijavite se ODMAH

Ovogodišnji coDEsign organizuju Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) i kompanije Comtrade i LINK group, u čijim prostorijama će se i održati predavanja i radionice

  • 0

Tradicija promovisanja informacionih tehnologija među mladima i ove godine se nastavlja. Svi srednjoškolci imaće priliku da besplatno učestvuju u zimskoj školi programiranja i dizajna, koja će se održati od 1. do 5. februara.

Ovogodišnji coDEsign organizuju Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) i kompanije Comtrade i LINK group, u čijim prostorijama će se i održati predavanja i radionice.

Broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sledećem linku i izaberu predavanja i radionice koji ih zanimaju.

Zimska škola coDEsign2016 predstavlja jedinstvenu priliku za sve učenike da za vreme raspusta zakorače u svet informacionih tehnologija i dizajna i steknu korisne veštine iz ovih oblasti. Kroz zanimljivo osmišljena predavanja i radionice učenici će naučiti kako da naprave svoj prvi web-sajt, napišu svoj prvi kôd i postave svoju prvu kampanju na Facebooku. Pored toga, oni će se upoznati sa osnovama rada u Photoshopu i doći do korisnih informacija kako mogu da zarade radeći u domenu informacionih tehnologija.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Preko 30 vrhunskih predavača, koji su karijere izgradili u velikim kompanijama kao što su Google, Microsoft, Hewlett Packard i druge, preneće polaznicima svoja iskustva i objasniti im kako se postiže uspeh u oblastima IT-ja i dizajna.

U zimskoj školi programiranja i dizajna biće organizovane i posete uspešnim kompanijama Comtrade i LINK group, redakciji lista „Telegraf“, LINKeduTV-u, kao i Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Jedan dan na coDEsignu2016 posvećen je i učenicima osnovnih škola, koji će na radionicama Junior’s day imati priliku da nauče kako da naprave svoju prvu video-igricu i otkriju kako da srede fotografiju tako da izgleda kao sa naslovnih strana časopisa.

Osim toga, organizovana je i specijalna radionica Teacher’s day namenjena profesorima srednjih škola koji žele da unaprede svoj rad uz pomoć modernih tehnologija. Na ovoj radionici biće reči o efikasnoj primeni Google Drivea i tableta u nastavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA