ERROR 53: Ako vam se ovo pojavi na telefonu, možete se oprostiti s njim

Reč je o grešci koja se pojavljuje na iPhone-u 6 i 6 Plus usled popravke u neovlašćenim servisima

  • 18

Ako vam se na iPhone-u 6 i 6 Plus konstantno pojavljuje greška "Error 53" dobro se spremite, jer to znači neizbežnu smrt vašeg "ljubimca". Naime, ova greška se pojavljuje na svim iPhone telefonima koji su popravljeni u neovlašćenim servisima.

ZAMALO GA UBIO TELEFON: Zapalio mu se iPhone na KREVETU!

Iz Apple-a tvrde da se greška javlja kako bi se zaštitili vlasnici, ali na hiljade korisnika tvrdi da je njihov iPhone postao beskoristan i da su svi podaci koji su bili unutra izgubljeni bez mogućnosti vraćanja.

U čuvenoj kompaniji navode da je glavni krivac za ovo zamena ekrana i "home" tastera na kojoj je čitač otisaka prstiju. Naime, kako kažu, neovlašćena izmena ovih delova za sobom povlači blokiranje uređaja, kako ne bi moglo da se dođe do poverljivih informacija o korisniku.

Svaka promena na TouchID senzoru treba biti dodatno verifikovana, pa ukoliko iOS primeti da se to nije dogodilo, blokira iPhone, odnosno sprečava njegovo dalje korišćenje.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Ako se korisnik susretne s greškom "Error 53", naš savet je da kontaktira Apple-ovu službu za korisnike - dali su jednostavan savet iz Apple-a. Međutim, tu mukama nije kraj.

Naime, kako piše "Wall Street Journal", neki korisnici su se obratili Apple-u, ali su im tamo rekli da je "Error 53" kao "kuga" i da je popravkom u neovlašćenim servisima prekršena garancija za popravku uređaja.

Korisnici su kritikovali ovakav potez čuvene kompanije, a za mnoge od njih jedino rešenje je kupovina novog uređaja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ddare

    9. februar 2016 | 14:12

    Ako ako i treba..dokle god postoje ovce za sisanje apple ce da cveta...oces da se mangupiras i nosis ajfon a dajes ga tamo nekom majstor zivoradu da ga opravlja,e pa nece da moze...imas 800 evra za parce metala e daj opet kad si glup...

  • How Yes No

    8. februar 2016 | 23:47

    Smece sa kojim su vlasnici permanentno vezani kablom od punjaca.

  • Pravda

    8. februar 2016 | 15:29

    Kako,bre,pa iphone je toliko dobar i ne kvari se!!!!?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA