Veštačka inteligencija POBEDILA najboljeg igrača u najtežoj igri na svetu (FOTO)

Veštačku inteligenciju Go Alpha stvorio je Google, a upravo ona je nakon tri i po sata uspela da pobedi najboljeg svetskog igrača u najtežoj igri na svetu

  • 2

Veštačka inteligencija Alpha Go, koju je razvila kompanija Google, pobedila je najboljeg igrača Li Sedola u najtežoj igri na svetu pod nazivom Go.

POČELO JE: Kompjuter pobedio čoveka u najsloženijoj igri na svetu!

Meč između veštačke inteligencije i čoveka održao se u Seulu u Južnoj Koreji. Li se povukao nakon tri i po sata igre, dok je na njegovom satu ostalo još 28 minuta i 28 sekundi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Li se takmičio za nagradu od milion dolara, ali nije uspeo da pobedi softver koji je kreirao Google.

- Bio sam veoma iznenađen. Nisam očekivao da ću izgubiti, ali je Alpha Go igrao savršeno - istakao je Li Sedol nakon završenog meča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pravila igre Go su jednostavna. Dva igrača – jedan beli, jedan crni – počinju igru na praznoj tabli, na kojoj postavljaju belo i crno kamenje, jedan po jedan. Kamenje se postavlja na tačkama ukrštanja linija (ne na praznim poljima), a svaka ukrsnica predstavlja jedan bod. Odigrani potez nije moguće povući, svaki kamen ostaje na poziciji na koju je postavljen. Cilj je osvojiti što veću teritoriju, ali ujedno i odbraniti svoju jer je moguće “pojesti” protivnikovu grupu tako što ćete je okružiti svojim kamenjem, pa neće imati gde više da se širi.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    9. mart 2016 | 18:11

    Kolko ja bar znam, ta igra se u originalu zove Reversi i nastala je 1883. Cuo sam i za naziv Othello, ali za ovaj naziv prvi put cujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA