KANJE VEST JE UNIŠTIO SVOJ BREND: Evo šta treba da uradite da se to ne bi desilo i vama

Kanje Vest je jedan od najboljih primera koji pokazuju da talenat nije sve što vam je potrebno da biste bili uspešni

  • 3

Kako biste unapredili svoje poslovanje i što manje učili na sopstvenim greškama, morate učiti iz tuđih pogrešnih poteza, a u marketingu je najbolje učiti iz ponašanja poznatih ličnosti. Zbog toga je Mat Makovski objavio zanimljiv članak u onlajn magazinu „Ink” (Inc) u kom je istakao najveće greške koje je Kanje Vest napravio i kojima je uništio svoj brend.

Kanje Vest je jedan od najboljih primera koji pokazuju da talenat nije sve što vam je potrebno da biste bili uspešni. Naprotiv, postoji još mnogo segmenata na putu ka uspehu, a dobro isplaniran marketing je jedna od ključnih stavki. Ovo su neke od grešaka kojima je Kanje uništio svoj brend. Zato pazite da ih i vi ne napravite.

Nikada nemojte lagati svoje kupce

Kanje Vest je obećao svojim fanovima da će na specijalnom događaju na Njujorškoj nedelji mode u svom nastupu na najbolji način spojiti muziku i modu tako što će u isto vreme premijerno predstaviti svoj novi album i kolekciju koju je radio u saradnji sa kompanijom Adidas.

Umesto da uživo izvede pesme sa svog novog albuma, Kanje je samo pustio demo-snimke, što je razočaralo njegove obožavatelje, koji su se nadali celokupnom performansu. Ovim postupkom je izneverio mnoge najvernije poštovaoce. Zbog toga dobro pazite šta obećavate i vodite računa o tome da li obećano zaista možete da ispunite.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ne maltretirajte svoje zaposlene

Još jedan modni događaj prošao je veoma loše zbog Kanjeovog lošeg ophođenja prema zaposlenima. Naime, na modnoj reviji u Medison skver gardenu angažovane su na stotine modela. Te devojke su mahom bile obožavateljke Kanjeove muzike, ali i one su ostale razočarane, jer su bile premalo plaćene i imale veoma loše uslove za rad.

Ukoliko želite da vaši zaposleni ostanu motivisani, morate se potruditi da im obezbedite uslove koje ste im obećali i na koje oni imaju prava. Od toga ne zavisi samo njihova produktivnost, već i imidž vaše firme.

Nepoštovanje ne može doneti ništa dobro

Od nekoga ko često ističe da daje priliku i ukazuje poštovanje novim generacijama umetnika, kao što to čini Kanje Vest, svi su očekivali i srazmerno poštovanje prema njegovim prethodnicima. Međutim, prema Majklu Džordanu, koji je prvi postigao uspeh u prodaji sopstvene kolekcije patika, Kanje je iskazao veliko nepoštovanje, pa mu je čak uputio i uvrede.

Foto. AP/Tanjug Foto. AP/Tanjug

Nema potrebe za ovakvim ponašanjem. Vaši prethodnici u poslovanju su sigurno zaslužili svoje mesto, a na vama je da sledite njihov uzor ili da budete inovativni. Ne morate da ih volite, ali neophodno je da pokažete poštovanje.

Nemojte zaboravljati na obećanja koja ste dali

Jedna od najvećih grešaka Kanjea Vesta jeste to što ne održava data obećanja. Naime, album „The Life of Pablo” nije bio objavljen u najavljenom roku i to nije sve. Kanje je na Tviteru najavio da će album moći da se preuzme isključivo na platformi Tidal i mnogi njegovi verni fanovi odmah su se registrovali. Ali ni ovo obećanje nije održano, tako da je Kanje ponovo izgubio mnoge dugogodišnje fanove.

Ukoliko niste sigurni da ćete moći da održite obećanje, nemojte davati svojim kupcima lažne informacije. Bolje da obećate nešto manje, što je i lakše izvodljivo, nego da razočarate one kupce koji su vam najverniji.

Ako bismo sve ove greške sumirali u jednu, morali bismo da kažemo da je arogancija ono u čemu je ključni problem. Koliko god da trenutno imate uspeha, budite svesni toga da je konkurencija uvek prisutna i da se imidž vaše kompanije može promeniti samo jednim lošim potezom.

Zato ne dozvolite da vas ponesu slava ili uspeh. Nastavite da unapređujete svoje poslovanje, održavajte skladne odnose sa publikom, klijentima i partnerima i radite na usavršavanju svojih znanja. To je jedini način da ostvarite uspeh koji će trajati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorcilo

    25. mart 2016 | 20:40

    Kanje je govedo prepotentno. Ima najmanje 10 boljih pevaca od njega. Od njega su bolji; Dr. Dru, emenem, Snoop, Jay-Z, Drake, i mnogi drugi.

  • Jelena

    26. mart 2016 | 11:17

    To mu je baš uništilo karijeru, ne zna čovek kako dalje

  • Betmen

    4. maj 2016 | 19:40

    Maa sta ce on drugo...ima pare moze mu se...ali on nije ni do kolena Drejku,Eminemu...i ostalima..moze samo da se kurci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA