POSEBNA PRILIKA ZA ŽENSKE STARTUPOVE: Osvojite mesto na Start Tel Aviv 2016.

Sve zainteresovane dame mogu prijaviti svoj startap do 9. Maja. Da bi konkurisale dame moraju da budu starosti od 25 do 40 godina, da imaju IT startap u oblasti web ili mobilnih tehnologija sa sedištem u Republici Srbiji, kao i da je startap u početnoj fazi

  • 0

IT čini više od polovine ukupnog izvoza u Izraelu, a desetina stanovništva radi u IT industriji. Iako se izvoz softvera u Srbiji svake godine povećava, i dalje je ova cifra daleko od one u Izraelu, zemlje koja je po broju stanovnika čak manja od Srbije.

Kako da Srbija bude Izrael?

Jedan od glavnih razloga zašto ova zemlja toliko zarađuje u oblasti IT-ja je i broj startupa (novih pokrenutih malih biznisa). Izrael ima rekordan broj stratapa u odnosu na broj stanovnika - 1 startap na svakih 1.800 stanovnika, što je neverovatna cifra, i po tome je prvi u svetu.

Samo od vrednosti prodaje startapa, Izrael je tokom 2015. godine zaradio više od 5 milijardi dolara, što je skoro polovina ukupnog izvoza Srbije u svim industrijama u toku ove godine.

- Mnogi od tih startapa su upravo u IT industriji, po čemu je Izrael i poznat, i oni donose najviše novca jer je IT neverovatno profitabilna oblast - navodi Itay Milner, zamenik ambasadora Izraela u Srbiji.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Da bi podržali razvoj startapa i IT industrije u Srbiji, Ambasada Izraela uz podršku ITkonekta, najveće IT zajednice u Srbiji, organizuje Start Tel Aviv takmičenje, ove godine posebno za žene u IT-ju, koje imaju pokrenut neki startap.

- Veliki potencijal i snaga leži u ženama u IT industriji, a malo se koristi. Mi smo želeli da podržimo dame koje su u IT-ju i imaju već pokrenut startup, tako što ćemo im pružiti priliku da osvoje učešće na svetskom festivalu inovacija u Tel Avivu – DLD Tel Aviv (dldtelaviv.com), u okviru takmičenja Start Tel Aviv 2016. Ovo je jedinstvena prilika da sretnu uspešne izraelske preduzetnike, profesionalce i investitore, te im predstave svoj projekat i podele iskustva i upoznaju se sa start up scenom Tel Aviva - dodaje Itay.

Kako da se prijave?

Foto: Profimedia, CandyBox Foto: Profimedia, CandyBox

Sve zainteresovane dame mogu prijaviti svoj startap na sledećem linku do 9. maja. Da bi konkurisale dame moraju da budu starosti od 25 do 40 godina, da imaju IT startap u oblasti web ili mobilnih tehnologija sa sedištem u Republici Srbiji, kao i da je startap u početnoj fazi.

Finalisti će biti pozvani da se uživo predstave na Start Tel Aviv takmičenju u okviru ITkonekt događaja 20. maja, gde će biti i proglašen pobednik. ITkonekt je jedinstveni IT događaj koji se ove godine održava 20. i 21. maja u hotelu Jugoslavija. U okviru ovog događaja, istovremeno se održava IT sajam zapošljavanja, IT koneferencija i Gejming deo. Ulaz je besplatan, a prijave su na profile.it-konekt.com.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA